eskort samsun

ÜNYENETHABER

İYİ Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Arpacıoğlu Sonuçlara İtiraz Etti

İYİ Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Arpacıoğlu Sonuçlara İtiraz Etti
02 Nisan 2024 - 16:18

Ünye’de yerel seçimlere ilişkin tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Ahmet Arpacıoğlu ve İlçe Başkanı Av. İrfan Demir, seçim sürecinde yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler nedeniyle harekete geçti. 31 Mart’ta gerçekleşen seçimlerdeki sandık ve oy sayımı sürecinde usulsüzlük olduğunu öne sürerek Ünye İlçe Seçim Kurulu’na resmi bir itiraz dilekçesi verdiler.

İtirazın ardından yapılan açıklamada, Belediye Başkan Adayı Ahmet Arpacıoğlu, “Usulsüzlükler var, iki gün içinde İlçe Seçim Kurulu bize sonucu bildirecek.” ifadelerini kullandı. İYİ Parti yetkilileri, seçim sürecinde yaşanan herhangi bir olumsuzluğun seçim sonuçlarını etkileyebileceğini belirterek, iddialarının titizlikle incelenmesini ve gereken adımların atılmasını talep ediyor.

Öte yandan, seçim sonuçlarının adaletli ve şeffaf bir şekilde belirlenmesi ve seçmen iradesinin doğru bir şekilde yansıtılması adına kamuoyu nezdinde büyük bir öneme sahip olan bu sürecin, tüm ilgili tarafların katılımıyla adil bir şekilde yürütülmesi bekleniyor. Hem yerel yönetimler hem de demokratik süreç açısından yaşanan bu gelişmeler yakından takip ediliyor.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-