eskort samsun

ÜNYENETHABER

İstanbul’da yangın faciası

İstanbul’da yangın faciası
02 Nisan 2024 - 16:12

İstanbul’da bulunan 16 katlı bir binanın zemin katında yer alan gece kulübünde yangın çıktı. Yangında 15 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Olay Gayrettepe’de Yıldız Posta Caddesi Esentepe Mahallesi Gönenoğlu Sokak’ta saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan dolayısıyla kapalı olan 14 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüpte ve bina dumanla doldu. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti.

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerine gelerek yetkililerden detaylı bilgi aldı. Gül, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunarak, “Olaydan toplam 23 kişinin etkilendi. Bunların 8’i hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralı. Bunlar içinde 6’sının durumu ağır. Tedavileri devam ediyor. Gece kulübünün 1987 yılında aldığı bir ruhsat var. Bu ruhsat 2018 yılında yenilenmiş” ifadelerini kullandı. Ancak Vali Gül’ün yaptığı açıklamanın hemen ardından ölü sayısında artış yaşandı. Toplam 15 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı arayarak bilgi aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve basın mensuplarına açıklamada bulundu. İmamoğlu, “Şu anda 24 kişiye erişildi ve 15’i hayatını kaybetti. İçeride arama inceleme çalışmaları sürüyor, içeride başka kişilere ulaşma ihtimali var. Süreç zor bir ortamı gösteriyor çünkü inşaatla ilgili bazı malzemeler çok düzeniz şekilde yığılmış gözüküyor. İnşaat başvurusu yok, gerekli izinler alınmamış. Tabiri caizse kaçak bir inşaat yürütülmüş. Savcılık gerekli incelemeyi başlattı. Süreci arkadaşlarımız ilerletiyor. Yapının statiğine zarar verildi mi diye bakılacak gerekirse komşularımızla ilgili tahliye desteği olacağız çünkü yapı da eski bir yapı. Bu kadar işçinin içeride bulunması da bir soru işareti.” ifadelerini kullandı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-