eskort samsun

ÜNYENETHABER

Toplamda 455 Sandığa İtiraz Edildi

Toplamda 455 Sandığa İtiraz Edildi
02 Nisan 2024 - 16:53

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, seçim sürecindeki usulsüzlük iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, seçim sürecindeki usulsüzlük iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Ordu halkının iradesini çaldırmayız!” diyerek, yaşananlar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirtti.

455 Sandığa İtiraz

Yılmaz, 2 bin 240 sandıkta toplam 455 sandığa yönelik itirazlarını gerçekleştirdiklerini açıkladı. 19 ilçede YSK’lara ve hakimliklere yapılan itirazlarda 30 avukatın görev aldığını belirten Yılmaz, 115 bin seçmenin iradesinin korunması için mücadele ettiklerini söyledi.

Yeniden Sayım Talep Edildi

Yılmaz, yaşananları “hukuk garabeti” olarak nitelendirerek, 5 ilçede sandıkların erken açılması ve sandık görevlilerinin gönderilmesi gibi usulsüzlükler olduğunu öne sürdü. Saat 16:00’dan önce tutanak açıklanamamasına rağmen 14:15’te tutanak açıklandığını ve bazı sandıklarda oy sayılarının tutarsızlık gösterdiğini savundu.

“Ordu İttifakı Hedefiyle Yola Çıktık”

Yılmaz, %37 oy oranıyla 167 bin seçmenin oyunu aldıklarını ve Ordu ittifakı hedefini gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçimlerde muhtarlık seçimi sonrasında sandıklarda kimsenin kalmamış olmasının ve sandık başkanlarının vicdanlarına bırakılmış olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Yeniden Sayım Kanuni Hakkımızdır”

Yılmaz, 455 sandığın yeniden sayılmasını talep ederek, “Sandıklar yeniden sayılmazsa, Ordu’nun mevcut belediye başkanını meşru belediye başkanı olarak kabul etmiyorum. Yeniden sayım kanuni hakkımızdır. Bir hak gaspı var. Oylarımızı çaldılar.” dedi.

“2019 İstanbul Seçimleri Yenilendi, Ordu’da Da Yenilenmeli”

2019 İstanbul seçimlerinin yenilenmesine sebep olan gerekçelerin Ordu’da daha da fazla olduğunu savunan Yılmaz, “Yeniden sayımla neticenin değişeceğine inanıyoruz. Milletimizin yarısı bize teveccüh gösterdi. Milletin oylarının kendilerinden gittiğini anlayınca sandıkta operasyon yaptılar.” ifadelerini kullandı.

“Hırsız Var! Oylarımızı Çaldılar!”

Yılmaz, “Hırsız var! Oylarımızı çaldılar!” diyerek, oylarına sahip çıkacaklarını ve sandığa giren oyların Enver Yılmaz olarak çıkması için mücadele edeceklerini söyledi. Yılmaz, “Aklanmadıkları sürece o belediye binasında oturamazlar. Bunun yolu yeniden sayımdır.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-