eskort samsun

ÜNYENETHABER

İnsanlar İçin Örnek Model Peygamberimizdir

İnsanlar İçin Örnek Model Peygamberimizdir
22 Aralık 2015 - 0:11

VİDEO HABER

999

 

Aralık ayının 22’sini 23’üne bağlayan gece Mevlid Kandili. Müslümanlar yarın gece Cenab-ı Hakk’ın “Biz seni ancak âlemlere rahmet olasın diye gönderdik.” buyurduğu son peygamber Hz. Muhammed (sas)’in doğum gününü kutlayacak.Mevlid kandili münasebetiyle Ünye Müftüsü Vedat Başsan’a bugün anlam ve önemini sorduk , Müftü Başsan gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Müftü Başsan, yapmış olduğu açıklamasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselamın doğduğu gecenin “Mevlid Kandili” olarak kutlanılmakta olduğunu belirterek “O, yüce Allah’ın insanlar için en büyük lütfüdür. Bunun farkında olmak ise Müslümanlığın gereğidir. Onun doğduğu gecede onu daha çok tanımaya çalışmak, onun getirdiklerine sahip çıkmak, onun yaşadıklarını yaşamak, onun ahlakıyla ahlaklaşmak için bu gece vesile kılınmalıdır.” Dedi.Ünye Müftüsü Vedat Başsan 22 Aralık Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Müftü Başsan açıklamasına şu şekilde devam etti; “Mevlid anlam olarak doğum zamanı demektir. Mevlid Kandili Hazreti Muhammed’in doğduğu gün olması nedeniyle İslam alemi için önemlidir. İslam Dini Peygamber Efendimizle birlikte hayat bulmuştur. İnsanlar için örnek model peygamberimizdir ve zaten Allah da kuran da peygamber sizin için en güzel örnektir diyor. Peygamberin doğumu aslında insanlığın doğumudur. Peygamber efendimizin getirdiği mesajlar tüm Müslümanlar için son derece önemlidir. Çünkü Allah kuranda ve peygamberin hadislerinde devamlı insanlara hitap ediyor. Biz Müslümanlarda bu önemli günde peygamberimizin yolunda ilerlemek için çaba gösterelim.”dedi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-