eskort samsun

ÜNYENETHABER

YSK, İYİ Parti’nin Seçim İptali Talebini Reddetti

YSK, İYİ Parti’nin Seçim İptali Talebini Reddetti
12 Nisan 2024 - 17:41

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti’nin Ordu’daki belediye seçimlerinin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK), İYİ Parti’nin Ordu’daki belediye seçimlerinin iptali ve yeniden yapılması talebini reddetti. İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediyesi seçimi için yaptığı olağanüstü itiraz, YSK tarafından reddedildi.

Ordu’da yapılan belediye başkanlığı seçiminde AK Parti adayı Mehmet Hilmi Güler, yüzde 40,07 oy oranıyla birinci sırada yer almıştı. İYİ Parti’nin ise bu sonuca itirazı üzerine yapılan değerlendirme sonucunda YSK, seçimlerin yeniden yapılmaması kararını verdi.

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK), İyi Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Seçimlerine yönelik yaptığı itirazı değerlendirdi. Yapılan açıklamaya göre, YSK, İyi Parti’nin itirazını reddetti. Bu kararla birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı bir kez daha resmen Dr. Mehmet Hilmi Güler oldu.

Ordu’da gerçekleşen seçimlerde yaşanan itirazlar ve gündemdeki gelişmeler, seçim sonuçlarının belirlenmesi için uzun süredir takip ediliyordu. YSK’nın aldığı kararın ardından Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeniden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam edecek.

Başkan Hilmi Güler’in mazbatasını pazartesi günü alması bekleniyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-