eskort samsun

ÜNYENETHABER

Oğuz, “ABD Emperyalizmi Ortadoğu’da Gerilimi Arttırıyor”

Oğuz, “ABD Emperyalizmi Ortadoğu’da Gerilimi Arttırıyor”
19 Nisan 2024 - 13:38

Devrim Hareketi Ünye Temsilcisi Salim Oğuz, Ortadoğu’da yaşanan gerilimli süreci ve bunun Türkiye’ye ve Dünya’ya yansımalarını değerlendirdi.

Ortadoğu’da yaşanan gerilimin sebebinin ABD emperyalizmi olduğunu ve BOP (Büyük Orta Doğu) projesinin gerçekleştirilmek istendiğini belirten Oğuz, ayrıca Türkiye’deki ABD ve NATO üslerinin kapatılması gerektiğini ve vurguladı.

Devrim Hareketi olarak Gazze ve Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren Devrim Hareketi Ünye Temsilcisi Salim Oğuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Ortadoğu’da gerilim tırmanıyor. Ortadoğu’daki bu gerilimin sebebi ABD emperyalizmidir. BOP Projesini yazdılar ve bunu gerçekleştirmek istiyorlar. Bu projenin hayata geçmesi ve oraları kendine bağlamak istiyorlar. İran’ın Şam’da bulunan üssüne İsrail tarafından saldırılması ile başlayan gerginlik, İran tarafından da bir misilleme ile cevap geldi. İran tarafından atılan füzeler İsrail’e zarar vermedi. Türkiye’de bulunan üsler, İsrail’e gelen saldırıları engelliyor. Türkiye’de bulunan ABD ve NATO üsleri kapatılmalıdır. Bizim Filistin halkından yana olmamız gerekmektedir. Mevcut iktidar Gazze’deki Filistin halkına destek verdiğini söylüyor ancak gelişmelere bakıldığında bunun tersi gözüküyor. Çünkü bütün asgari ve ekonomik anlaşmalar devam etmektedir. Eğer mevcut iktidar Filistin halkının yanındaysa, İsrail ile olan bütün asgari, diplomatik, ekonomik ilişkiler kesilmelidir. İsrail’in Gazze’ye yaptığı katliamları, ABD emperyalizmini ve bunun işbirlikçilerini demokratik haklarımızı kullanarak protesto ediyoruz.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-