eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordulu İsime Tarihi Kentler Birliğinde Önemli Görev

Ordulu İsime Tarihi Kentler Birliğinde Önemli Görev
20 Nisan 2024 - 1:06

Tarihi Kentler Birliği’nin İzmir delegasyonu için yapılan atamalar tamamlandı. Meclis dışından yapılan dikkat çekici atamalardan biri de hemşehrimiz Can Ersoy’un delegeliğe getirilmesi oldu.

Türkiye’de kültürel miras bilinci korumacılığının geliştirilmesine öncülük eden Tarihi Kentler Birliği İzmir delegasyonu belirlendi. Meclis içinden 3 üyenin (İsmail Sarı, Devrim Akseki, Onur Topuz) yanında bir de meclis dışından Can Ersoy’un yer aldığı delegasyon İzmir’i temsilen Tarihi Kentler Birliği çalışmalarını koordine edecek.

Avrupa Konseyi’nin başlattığı “Avrupa Bir Ortak Miras” kampanyasının genişlemesi neticesinde 7-8 Ekim 1999 tarihinde Strasbourg kentinde kuruluş toplantısını yapan Avrupa Tarihi Kentler Birliği’ne Türkiye’de davet edilmiştir.

Bu gelişmenin ardından 22 Temmuz 2000’de Bursa’da, 52 tarihi kent belediyesi tarafından kabul edilen birlik tüzüğü ve yayınlanan “Kuruluş Bildirgesi”yle kurulan Türkiye Tarihi Kentler Birliği, 2001 yılında da Avrupa Tarihi Kentler Birliği’nin 12. üyesi olmuştur. Türkiye Tarihi Kentler Birliği’nde İzmir’i temsil edecek delegasyona İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay’ın önermesi ile Can Ersoy’un meclis dışından delege seçilmesi dikkatleri çekti.

 

CAN ERSOY KİMDİR?

Can Ersoy, 1966 yılında Ordu’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ordu’da tamamladı. Eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde devam etti ve bölümünü başarıyla bitirdi. Akademik kariyerine ek olarak, 1988-1989 döneminde Avusturya-Salzburg Üniversitesi’nde Almanca dil eğitimi aldı.

Askerlik görevini 1990-1991 döneminde dağ komando yedek subay olarak tamamlayan Can Ersoy askerlik görevi sonrasında İzmir’e yerleşerek kariyerine odaklandı. 1992-1996 yılları arasında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nda (KOSGEB) uzman olarak görev aldı. Daha sonra, İzmir Raylı Sistemi’nde elektromekanik kontrol mühendisi olarak YÜKSEL PROJE – LOUIS BERGER konsorsiyumunda bir yıl süren proje çalışmasında yer aldı.

1997-2000 yılları arasında, Fransız Lectra Systems firmasının Ege Bölgesi sorumluluğunu üstlendi. Aynı dönemde Belçikalı SIBELCO firmasının Türkiye’deki yatırım danışmanlığını yaptı. Yönetim Danışmanlığı ve Kalite Güvence Sistemleri alanlarında uzmanlık dereceleri ve belgelerine sahiptir. 2000 yılından bu yana, yapı sektörüne ürün geliştiren ve üreten EPM Yapı Kimyasalları şirketinin sahibi ve yöneticisidir.
Bunların yanı sıra, sivil toplum çalışmalarında da aktif rol oynamaktadır. Kendisi, 2003-2013 yılları arasında Bornova Rotary Kulübü’nde üyelik, dönem başkanlığı ve bölge başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, 2011-2012 yılları arasında İzmir Zihinsel Engelliler Vakfı’nda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır ve İZORDER’in de kurucu üyesidir. 2019 Mart yerel seçimleri sonrasında CHP İzmir Karabağlar Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilen Can Ersoy, oluşum sürecinde de aktif rol üstlendiği DİDER bünyesinde başkan yardımcılığı görevine devam etmekte ve TÜLOV çalışmalarında yer almaktadır.

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Can Ersoy, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-