eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bahçeli’den 6 Yıl Sonra Bir İlk!

Bahçeli’den 6 Yıl Sonra Bir İlk!
23 Nisan 2024 - 9:09

 Gündemi Sarsan Mehmet Şimşek Açıklaması! “Skandalların Asıl Sorumlusu”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’deki bir panelde Türk vatandaşlarını “yerel halk” olarak adlandıran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sert bir eleştiri yöneltti. Sosyal medyada bu ifade, sosyal medyada büyük bir tepki topladı. Bahçeli, Mehmet Şimşek’in bu ifadesini, Türk milletini değersizleştirmekle suçladı ve “Son dönemde karşılaştığımız skandalların asıl sorumlusunun bu müfsit zihniyet olduğunu kimse inkar edemez” dedi.

Cumhur İttifakı’nın kurulmasından bu yana ilk kez bir bakanı hedef alan Bahçeli, küresel emperyalizmin etkisi altında iç huzuru bozmayı amaçlayan bir anlayışın, milli bir felakete zemin hazırladığını belirtti. Bahçeli, “Milli felakete zemin hazırlamak, devlete ve millete kastetmektir” ifadelerini kullandı.  Bahçeli Mehmet Şimşek için isim vermeden “Türk milletini “yerel halk” ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asıl sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir” dedi.

MHP lideri açıklamasının devamında şöyle dedi; “Küresel Emperyalizmin tasallut ve telkini altında iç huzur ortamını zedelemek suretiyle faal halde bulunan terör sevicilere boyun eğmek, serpilen hıyaneti özgürlük ve demokrasi çerçevesinde normalleştirip yumuşatmak, bilinmelidir ki, milli felakete çanak tutmak, devlete ve millete kast etmektir.” şeklinde konuştu

BAKANLIK YANLIŞ YORUMLARI ŞİDDETLE KINADI

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek’in söz konusu ifadesi hakkında bir açıklama yaparak, “locals” kelimesinin ekonomi ve finans terminolojisinde “yerel yatırımcılar” anlamına geldiğini ve bu durumun kasıtlı olarak siyasi malzeme yapıldığını ifade etti. Bakanlık, bu yanlış yorumları şiddetle kınadığını açıkladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-