eskort samsun

ÜNYENETHABER

“AKŞAM 18 İLE 24 ARASI YASAKLANSIN”

“AKŞAM 18 İLE 24 ARASI YASAKLANSIN”
24 Nisan 2024 - 13:47

OBB’YE  ÇEVRE DERNEĞİNDEN ÖNERİ

Geçtiğimiz yıl Ünye sahiline yapılan ve sürekli problemlerin yaşandığı Sahil yolu ile ilgili Ünye Çevre ve İnsan Hakları Derneği’nden öneri geldi. Ünye Çevre ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Serdar Eroğlu, halktan gelen olumsuz tepkiler üzerine OBB’ye öneri hazırladı.

Eroğlu “Trafik kanunun 136.cı maddesinin A bendine göre yaya kaldırımda ve yaya yolunda bisiklet kullanmak yasak. Ancak Ordu Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Ünye’yi Ünye yapan adeta simgesi olan sahiline bisiklet yolu yaptı. Burada yapılan bisiklet yolu yayaların kullanım alanından fazla. Hatta bazı yerlerde adeta bir kişi bile geçemiyor. Ünyelilerin olmasa olmazı sahilimize bir çok aile çıkamaz oldu. Yaşlısı olanı var çocuğu olanı var, halk bisiklet çarpar diye korkuyor. Bu konuyla ilgili çok talep geldi. Bizde çevre derneği yönetim kurulu olarak konuyu araştırdık inceledik. Ordu Büyükşehir Belediyesine bir öneri sunuyoruz.  Dönem dönem de  üzücü kazalar ve kavgalar meydana geldiği bu sahilimize yeni bir uygulama yapılsın.

Bisiklete kesinlikle karşı değiliz. Ancak üç bisiklet kavramı var. 1.Gezi bisikleti 2.Spor bisikleti 3.şov bisikleti. Genelde sahilde bisiklet kullananlar bu gezilerini adeta şov amaçlı yapıyorlar. Onun için bizim yönetim kurulumuz ile yaptığımız istişare sonucu şu öneride bulunuyoruz. Ünye sahilinin yoğun olduğu  1 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında saat 18 ile 24 arası sahilde bisiklet kullanımı yasaklansın diyoruz. Zaten halkımızın da bu yönde beklentisi var. Onun için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni bu konuyu değerlendirmesini istiyoruz.  Korkumuz ilerleyen günlerde daha kötü sonuçlu kaza ve kavgaların çıkması” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-