eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Sibergöz-34” Operasyonunda 47 şüpheli yakalandı

“Sibergöz-34” Operasyonunda 47 şüpheli yakalandı
25 Nisan 2024 - 12:35

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Aralarında Ordu ilinin de bulunduğu “Sibergöz-34” Operasyonunda 47 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarına karışan kişilere yönelik gerçekleştirilen “Sibergöz-34” operasyonlarında 47 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar, Kocaeli, Adana, İstanbul, Samsun, Gaziantep, Mersin, İzmir, Denizli, Düzce, Ordu ve Bursa illerinde düzenlendi.

Operasyonlar kapsamında, şüpheli şahısların Facebook Marketplace gibi e-ticaret platformlarında “Konteyner, Elektrikli Araba vb.” gibi ürünlerin ilanlarını vererek vatandaşlarla iletişime geçtikleri ve bu kişilerden “ürün bedeli” adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Operasyonlar neticesinde 47 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-