eskort samsun

ÜNYENETHABER

İYİ Parti’ye Ordulu Genel Başkan

İYİ Parti’ye Ordulu Genel Başkan
28 Nisan 2024 - 8:33

İYİ Parti’de yeni genel başkanın belirlendiği 5. Olağanüstü Kurultay gerçekleştirildi. Üçüncü tur oylama sonucunda yeni genel başkan belli oldu.

İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı, Ankara Congresium Salonu’nda başladı. Seyirciye kapalı yapılan kongrede Meral Akşener, alkış ve sloganlarla salona girerek, partilileri selamladı. Salona ilk gelen aday Günay Kodaz oldu ve salonda adaylık için eksik kalan imzalarını topladı. Ardından, Müsavat Dervişoğlu, Mehmet Tolga Akalın ve Koray Aydın giriş yaptı. Genel başkan adayları, Meral Akşener ile tokalaşarak, yerlerini aldı.

İLK TUR SONUÇLARI

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında başkanlık seçimi için ilk tur tamamlandı. Adaylardan Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Mehmet Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. Seçimlere ikinci tur ile devam edildi.

İKİ İSİM ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İYİ Parti Genel Başkan adaylarından Mehmet Tolga Akalın, adaylıktan çekildiğini bildirdi. Daha sonra aday Günay Kodaz, yarıştan Koray Aydın lehine çekildiğini açıkladı.

İKİNCİ TUR TAMAMLANDI

İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayında başkanlık seçimi için ikinci tur tamamlandı. Adaylardan Koray Aydın 565, Müsavat Dervişoğlu 570 oy aldı. Seçimlere üçüncü tur ile devam edildi.

YENİ GENEL BAŞKAN BELLİ OLDU

Üçüncü turda sonuçlanan seçim sonucunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin yeni genel başkanı seçildi. Rakibi Koray Aydın ise 548 aldı.

Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Dervişoğlu, “Ülke için dua ettim, milletimiz için dua ettim, parti için dua ettim ve sizler için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım. Çünkü kimseyle yarışmadık biz. Allah hepinizden razı olsun. En küçük bir tatsız olay yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunu, nasıl siyasi ahlaka sahip olduğunun en büyük delilidir. Koray Aydın benim aile büyüğüm ve abimdir. Tolga Akalın da kardeşim ve ailemin ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz çok büyük bir ailesiniz. Bugün itibariyle birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Ondan sonra da Allah’ın izniyle iktidar yolculuğunu Koray Aydın ve Akalın’la bu dava için alın teri döken sizlerle yolculuğumuza devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DERVİŞOĞLU’NU TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak tebrik etti; kurultayın hayırlara vesile olması temennilerini iletti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-