eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Demir İYİ Parti Kongresini Değerlendirdi

Başkan Demir İYİ Parti Kongresini Değerlendirdi
01 Mayıs 2024 - 0:29

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bir daha aday olmayacağını belirtmesi üzerine Genel Başkanlık için kongreye giden İYİ Parti, Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz ile seçim heyecanını yaşadı. Yapılan seçimler sonrasında Genel Başkanlık yarışını Müsavat Dervişoğlu kazandı.

İYİ Parti Ünye İlçe Başkanı Av. İrfan Demir, İYİ Parti 5. Olağanüstü kongresini değerlendirerek kongrede yaşanılanları anlattı. Kongrede Ordu’ya ayrı bir sayfa açılmış olduğunu gördüklerini ifade eden Başkan Demir, “Ordu, İyi Parti Genel Merkez bünyesinde güçlü bir şekilde temsil edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun tecrübesi, bilgisi ve teşkilatı yakından tanımasının yeni bir sürece başlanacağının işaretini verdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Demir, konu ile ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Güzel, Heyecanlı Ve Duygusal Bir Kongre Geçirdik

27 Nisan’da güzel ve heyecanlı bir kongre yaşadık. Genel Başkanımız Meral Akşener’in bir daha aday olmayacağını öğrendikten sonra 4 tane aday genel başkan olmak için yarıştı. Her birisi birbirinden kıymetli adaylarımız arasında çok çelişmeli bir kongre geçti. Genel başkanımızı ancak 3. turda seçebildik. Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz aday oldular ve ilk tur neredeyse kafa kafaya bir yarışa sahne oldu. İkinci turda Tolga Akalın adaylıktan çekildiğini açıkladı. Daha sonra Koray Aydın ile Müsavat Dervişoğlu arasındaki genel başkanlık yarışını Müsavat Dervişoğlu kazanmış oldu.

Genel Merkezde Ordu’ya Ayrı Bir Sayfa Açılmış

Kongrede Ordu’ya ayrı bir sayfa açılmış olduğunu gördük. Yerel seçimlerde alınan sonuçların bir mağlubiyet olmadığını, İyi Parti’nin gerek büyükşehir gerekse Ünye Belediyesi’nde haksızlığa uğrayıp mağdur edildiğinin bilinci içerisinde bize çok duygusal yaklaştılar. Bu duygusal yaklaşım sebebiyle buruk bir sevinç yaşadık ama haklılığımızın da bütün Türkiye’nin duymuş olması bizi ziyadesiyle memnun etti. Müsavat Dervişoğlu’nun Genel Başkan olmasıyla birlikte de Genel İdare Kurulu’nda da Ordu’ya büyük bir kontenjan açılmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Enver Yılmaz, Eski Milletvekili Rıdvan Yalçın, İstanbul Şile Belediye Başkan Adayı olan hemşehrimiz Demet Tekdemir Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildiler. Ayrıca Merkez Disiplin Kurulu üyeliğinde de hemşehirimiz Zeki Bulgan var. Ordu, İyi Parti Genel Merkez bünyesinde güçlü bir şekilde temsil edilmektedir.

Genel Başkanımız Yeni Bir Sürecin Başlayacağının İşaretini Veriyor

Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu’nun tecrübesi, bilgisi ve teşkilatta en başından beri bulunmak suretiyle teşkilatı yakından tanıması bize yeni bir sürecin başlayacağının işaretini veriyor. Genel Başkanımız Türkiye’yi ve İyi Parti’yi ayağa kaldıracağımızı, bizim çok daha fazla çalışmamız gerektiğini, teşkilat yapısının da buna uygun bir şekilde ivme kazanması gerektiğini sözleriyle ifade ediyor. Siyasi partilerde öncelik genel merkezin rüzgarıdır. Yerel seçimlerde aldığımız oy oranı nedeniyle “İyi Parti dağılıyor” şeklinde yorumlarla yolumuza set koymaya çalışanlar, yapılan kongrede gördükleri heyecanı ve İyiler Topluluğunun heyecanını görünce “bu iş daha bitmedi, yeniden yeni bir sefer başlıyor” görüşünü ifade etmeye başladılar.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-