eskort samsun

ÜNYENETHABER

ŞANLITÜRK: MADEN RUHSATLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

ŞANLITÜRK: MADEN RUHSATLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
09 Mayıs 2024 - 13:20

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu genelinde verilen maden ruhsatlarına dikkat çekerek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, maden ruhsatlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Sık sık polemiklere neden olan maden ruhsatları hususu için açıklamalarda bulunan Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de söz aldığı konuşmada yer altı kaynaklarının gün yüzüne çıkarılmasına karşı olmadıklarını ancak faydasından çok zararı olan ruhsatların yeniden incelenmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Şanlıtürk, Mecliste yaptığı konuşmada;

“Ordu ilinin yüzölçümünün yüzde 60’ından fazlasına maden arama ruhsatı verilmiştir. En son ülkemizin gözbebeği olan, doğal güzelliklerinin yanında tarihi ve kültürel zenginliğimiz olan Aybastı Perşembe Yaylamızdaki dünyaca ünlü mendereslerimizin olduğu alanın hemen yanı başında bin 994 hektar alanda maden arama ruhsatı verilmiştir. Ruhsatı alan firma tarafından bu alanda 250’nin üzerinde sondaj talebi yapılmıştır. 24 Nisan 2024’te Ordu Valimiz başkanlığında kurulan mera komisyonumuz bu sondaja izin vermemiştir. Elbette madenlerimiz işletilmeli, yeraltı zenginliklerimiz gün yüzüne çıkarılarak ekonomiye kazandırılmalıdır. İlimizde verilen bu maden ruhsatlarının tekrar gözden geçirilerek faydasından çok zararı olacak maden ruhsatları verilmemelidir” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-