eskort samsun

ÜNYENETHABER

EMEP, “FİLİSTİN’DE SOYKIRIM DEVAM EDİYOR”

EMEP, “FİLİSTİN’DE SOYKIRIM DEVAM EDİYOR”
15 Mayıs 2024 - 11:00

Emek Partisi Ordu İl Örgütü Filistin Nakba Günü nedeniyle yaptığı açıklamayla Filistin’e destek çağrısı yaptı.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun yaptığı açıklamada Nakba Günü hakkında bilgi vererek, “Filistin halkı için felaket 15 Mayıs 1948 yılında başladı. 14 Mayıs 1948 yılında Filistin topraklarında kurulan Siyonist İsrail devleti, 15 Mayıs’ta 750 bin Filistinliyi sürgün ederek emperyalistlerin de desteğiyle Filistin topraklarının yüzde 78’ini işgal etti. Filistinliler 15 Mayıs’ı büyük felaket anlamına gelen Nakba Günü ilan etti. O günden bugüne İsrail’in işgali, katliamı devam etti. Katliamlar, soykırıma dönüştü. Bugün Filistin topraklarının yüzde 90’ı işgal altında.” dedi.

Uzun yaptığı açıklamada tarihsel olarak da Filistin halkının yanında yer aldıklarını belirterek, “Emek Partisi olarak “Denizlerin yolunda Filistin halkının yanındayız” şiarımızla emperyalistlerin Ortadoğu’daki işgallerine, halkları birbirine düşman etmesine karşı mücadelemiz devam edecek. Nasıl ki Deniz Gezmiş ve arkadaşları İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmüne karşı Filistin halkının saflarında savaştılarsa bugün de Emek Partisi olarak Filistin halkının yanındayız.

Yedi aydır süren Gazze halkına yönelik soykırım saldırılarında binlerce çocuk, kadın, yaşlı, genç Filistinli öldü. Binlercesi yaralandı. Gözümüzün önünde yaşanan soykırımda iktidar timsah gözyaşlarıyla İsrail’le ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerini sürdürerek Filistin halkının katledilmesinden de sorumludur. Bu nedenle Türkiye’nin atacağı ilk adım İsrail’le askeri, siyasi, ekonomik ilişkiyi kesmektir ve Filistin halkına destek olmaktır. Sonra da uluslararası yaptırım için çaba harcamasıdır. Ne yazık ki iktidar İsrail devletiyle her türlü ilişkisini sürdürmektedir.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-