eskort samsun

ÜNYENETHABER

Arif Nihat Asya MTA Lisesi’nden 14. Kan Bağış Kampanyası

Arif Nihat Asya MTA Lisesi’nden 14. Kan Bağış Kampanyası
15 Mayıs 2024 - 16:41

Arif Nihat Asya MTA Lisesi 14. kez düzenlediği kan bağışı kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Bir gelenek haline getirdiği kan bağışı kampanyası ile ihtiyaç sahiplerine önemli bir destek sağlayan ve Türkiye’de adından söz ettiren Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bugün Ünye Meydanı’nda gerçekleştirdiği 14. Kan bağış kampanyası ile bu geleneği devam ettirdi.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay iş birliği ile “Sen Varsan Umut Var” sloganıyla 14. kan bağışı kampanyasını Ünye Meydanı’nda düzenleyen Arif Nihat Asya MTA Lisesi, ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor. Etkinlikte aynı zamanda kan bağışında bulunan vatandaşlar için Orman İşletme Müdürlüğünce tahsis edilen 500 adet çam fidesi de dağıtıldı.

Kan Bağışı Etkinlikleri İlk Değil, Son da Olmayacaktır

Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Türk Kızılay’ı Ünye Şube Başkanı Halit Özdemir; “Etkinliklerimizi belli programlar dahilinde sürekli düzenliyoruz. Türk Kızılay’ı kan operasyonları birimi son 10 yıldan beri kan bağışı programlarında kurumsallaştı. İşler hem ekipman hem de personel noktasında rayına oturdu. Kan mucizevi bir sıvıdır. Kan acil bir durum değil, sürekli ihtiyaçtır. Bunu sürekli canlı tutmak adına vatandaşlarımızı bilinçlendiriyoruz. Çünkü kan bağışında bulunmanın kültürümüzde, Hak ve halk nezlinde çok büyük kıymeti vardır. Bugün de 14.’sünü düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Orman İşletme Müdürlüğümüzce kan bağışında bulunanlara dağıtılmak üzere 500 tane çam fidesi var. Sağlıklı birey olmak için bol miktarda oksijen solumamız gerekiyor. Bu şekilde hem insanlarımıza kan noktasında canlandırırken hem de oksijeni çoğaltmak adına fidanlarımızı dağıtıyoruz. Bu etkinliğimiz ilk değil, son da olmayacaktır.

14. Kan Bağışı Etkinliğimizi Düzenliyoruz

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Temiz etkinlikle ilgili olarak; “Bakanlığımızın sosyal sorumluluk programı çerçevesinde okulumuz sosyal kulüplerin, öğretmen, idareci ve öğrencilerinin tamamının katılımıyla kan bağışı etkinliğimizin 14.’sünü düzenlemekteyiz. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay ve okulumuz iş birliği ile bu etkinliği düzenlemekteyiz. 9. sınıftan 12. sınıfa bütün öğrencilerimizi her yıl bu etkinliğin içine katıyoruz. Öğrencilerimiz bu etkinliklerle ne kadar iyi yetiştirirsek, ileride toplum dinamikleri de o kadar iyi olacaktır. Gün içine baktığımızda geçen seneki ortalamanın üzerine çıktığımızı görüyoruz. Etkinlikte çok fazla mezun öğrencilerimizi de gördük. Bu bizleri çok mutlu etti. Refahaddin Bey bu işin başlatıcısı ve en fazla yükünü çeken arkadaşımız. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah geçen senenin üzerinde bir rakamla bugünü kapatacağız.” dedi.

Buradaki Emeklerin Sahibi Tamamıyla Öğrencilerimizdir

Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Refahaddin Kara etkinlikle ilgili olarak; “Okullar hayatı bizzat öğrencilerini topluma entegre ederek yaşatır. Sorunları görmeyi, çözüm yolları geliştirmeyi ve çözüm bulmayı öğrencilere aşılar. Bizde bu noktadan hareketle toplumun sorunlarına çözüm bulma amaçlı böyle bir etkinliğe başladık ve sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda gayet iyi sonuçlar almaktayız. Buradaki emeklerin sahibi tamamıyla öğrencilerimizdir.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-