eskort samsun

ÜNYENETHABER

HAFIZLAR İCAZET ALDI

HAFIZLAR İCAZET ALDI
20 Aralık 2015 - 1:04

 

METROPOLHABER

fee004b7-19e6-4700-b600-16f97547d87e

Ordu’da hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan 66 hafız, düzenlenen merasimle icazetini aldı. 26’sı bayan 40’ı erkek olmak üzere toplam 66 hafız, salonda davetliler tarafından ayakta karşılandı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen hafızlık icazet merasimine; Vali Vekili Mehmet Erhan Türker, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu hafızların aileleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

22’Sİ BAYAN 66 HAFIZ YETİŞTİ

Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başlayan icazet merasiminin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu; “Yüce Allah, ‘Hiç şüphe yok ki o zikri, Kur’ân’ı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz.’ diyor. İşte Kur’ân-ı Kerim’i koruyacak 66 gencimiz, bugün hafızlık icazetini alıyor. Kendileri, hafızlık tacı ile taçlandıkları gibi Ordu’yu da taçlandırdılar” dedi.

DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ezanın Türkçe okutulduğu yılları hatırlatarak; “Bu ülkede ezan, 18 yıl zorla Türkçe okutuldu. O zor devrin kapanmasının ardından bu günlere geldik. Yerel yönetimler ve hükümet olarak toplumumuza dinimizin en güzel şekilde öğretilmesine vesile olacak hizmetlere destek vermek bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Dinimizi yaşayacak ve öğretecek insanların yetişmesine yönelik katkılarımız, bundan sonra da devam edecek” şeklinde konuştu.

Vali Vekili Mehmet Erhan Türker, okul yıllarında birçok öğrencinin kısacık bir şiiri dahi ezberlemekte nasıl zorlandığına dikkat çekerek; “ Hafızlarımız bütün Kur’ân’ı ezberlemek gibi gayet meşakkatli bir işi başardılar. Hafız ve hafize kardeşlerimizi, ailelerini tebrik ediyorum” dedi

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr, Muhlis Akar, hafızlığın büyük bir erdem olduğunu belirterek; “Hafızlarımız Kur’ân’ı gönüllerine yerleştirdiler. Hafız olmak büyük emek ister. Ancak hafız kalmak daha çok gayret ister. Hafızlarımızın okuduğu Kur’ân’dan, başta aileleri olmak üzere kendilerine emeği geçen herkes istifade eder” diye konuştu.

BAŞKAN ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

İcazet merasiminde yeni hafız olan Okan Çiftçi, okuduğu Kur’ân ile davetlilerin gönlünü fethederken tören, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın hafızlara bütün altın hediye etmesi ve protokol üyeleri tarafından icazet belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-