eskort samsun

ÜNYENETHABER

GAGA GÖLÜ’NDEN NELER ÇIKTI NELER

GAGA GÖLÜ’NDEN NELER ÇIKTI NELER
23 Mayıs 2024 - 15:00

HEM DURUGÖL’DE HEM DE GAGA GÖLÜ’NDE EKOLOJİK DENGE KORUNDU

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in park, mesire ve turistik özelliği bulunan alanları halka kazandırmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında doğaya uyumlu bir şekilde tabiat parkı haline getirilen Fatsa Gaga Gölü Tabiat Parkı’nın temizlenmesi sırasında tıpkı Durugöl’deki gibi şaşırtıcı görüntüler ortaya çıktı.

 

Çevre düzenlemelerinin yanı sıra gölde yapılan temizlik çalışmalarında yasak av malzemelerinden plastik şişelere onlarca atık çıkarıldı. Gölden çıkarılan atıklar Gaga Gölü Tabiat Parkı’nda sergilenirken görenler ise şaşkınlığını gizleyemedi.

 

Fatsa ilçesinde bulunan Gaga Gölü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla yeni bir turizm rotasına dönüştü. Estetik dokunuşlarla doğaya uyumlu bir şekilde yenilenen ve Ordu turizmine kazandırılan Gaga Gölü Tabiat Parkı halkın kullanımına açıldı.

 

GAGA GÖLÜ VİRANELİKTEN KURTARILDI

 

Çalışmalar kapsamında peyzajından kent mobilyasına her detayı ayrı düşünülen projede bölgeye adını veren Gaga Gölü’nde de kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılan temizlik çalışmasında göl içerisinde plastik şişelerden yasak av malzemelerine, ağaç kütüklerden alkol şişelerine kadar onlarca torba atık çıkarıldı.

 

DURUGÖL’Ü HATIRLATTI

 

Yapılan bu çalışmalar yakın tarihte Altınordu ilçesindeki Durugöl’de yapılan ıslah çalışmasını hatırlattı. Yine Büyükşehrin Ordu’ya kazandırdığı Durugöl’de de göl içerisinden araba tekerleğinden koltuk takımına çeşitli atıklar çıkarılmıştı.

 

Bulunan atıklar geri dönüşüme gönderilmek üzere ayrıştırılırken bazı atıklar ise Gaga Gölü Tabiat Parkı’nda görselleri ile birlikte sergilenerek içler acısı durumu gözler önüne serdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-