eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇAKIR, ”OLMASI GEREKEN YAPILDI”

ÇAKIR, ”OLMASI GEREKEN YAPILDI”
28 Mayıs 2024 - 0:47

24. Ünye Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali Öncesi Alınan Kararlar Memnuniyet Yarattı

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen istişare toplantısında, 24. Ünye Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali öncesinde alınan kararlar, Ünye halkı arasında memnuniyetle karşılandı. Türkiye Beyazay Engelliler Derneği İl Başkanı ve Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Başkanı Cihan Çakır, festivalle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Engelli Temsilcilerinin Davet Edilmemesi Üzdü

Başkan Çakır, Ünye’de yaşayan 14.000 engellinin bulunduğu bir şehirde, böyle önemli bir organizasyona engelli temsilcilerinin davet edilmemesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. Çakır, Ünye Belediyesi’nin engelli ve dezavantajlı vatandaşlara verdiği değeri her defasında gösterdiğini, bu nedenle bu durumun yalnızca bir unutkanlık olabileceğini düşündüklerini belirtti.

Festivalde Değişiklikler Yapıldı

Geleneksel hale gelen Ünye Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’nin pazar yeri havasında geçmesi, geçmiş yıllarda vatandaşlar ve esnaflar tarafından eleştirilmişti. Bu yıl, festivalde önemli değişikliklere gidildi. Gazetedeki Müslüman Kardeşlerimizin yaşadığı vahşet ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik buhran nedeniyle festival formatı değiştirildi.

Yeni Etkinlik Alanı ve İçerik

STK’larla yapılan istişareler sonucunda, festivalin etkinlik alanı olarak Takayla ile iskele  arasındaki kumluk alan seçildi. Bu yılki etkinliklerde daha çok yöresel eşyaların sergileneceği ve yeme içme stantlarının kurulmayacağı duyuruldu. Bu kararın, şehirde olumlu bir şekilde karşılandığı görüldü.

Teşekkür Mesajı

Çakır, istişare ile bu değişikliklerin Ünye’de huzur ve gelişmeyi teşvik edeceğine inandıklarını belirterek, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve STK’lara teşekkür etti. Festivale yönelik alınan kararların şehrin kültürel ve sosyal yapısına olumlu katkılar sağlayacağı kesindir.”dedi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-