eskort samsun

ÜNYENETHABER

TÜRKMENLERE AK YÜREKLERDEN DESTEK

TÜRKMENLERE AK YÜREKLERDEN DESTEK
22 Aralık 2015 - 0:10

VİDEO HABER

3

 

Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Belediyesi öncülüğüne Ak Parti Kadın Kolları tarafından Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda Bayırbucaklı Türkmenlere yardım amaçlı açılan kermesi ziyaret ederek Ünyeli vatandaşlardan kermese destek istedi. Ziyarette açıklamalar yapan Ak parti ilçe Başkanı Arif Ergün” Türkmenlere Giden Yardım Tırları İçimizdeki Hainler Tarafından Durdurulup Geri Yollandı” dedi. 

Başkan Ergün, yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi; “Bayırbucak Türkmenleri halis Türk ırkına mensup bizim gibi insanlardır. 1921 yılında Ankara’da Fransızlarla yapılan Ankara Antlaşması çerçevesinde sınırlarımız Hatay’da, Suriye tarafında olmak üzere çizildi. Bunlar bizden dışarıda kaldılar. 1939 yılında Hatay içeri alınmak suretiyle yeni bir sınır çizildi ve Bayırbucak’da dışarıda kaldı. Sınırlarımız  dışında kalanlar bizim halkımız ve insanımızdı. Bugün Hatay’da yaşayan insanımız neyse Bayırbucak’ta yaşayanlarda bizim kardeşimizdir. Arada hiçbir fark yoktur. Bugün başlarına gelen olayda da bir insan ve kardeş olarak biz bunlara yardım etmek zorundayız. Türkiye biliyorsunuz birçok Orta Doğu ülkesindeki göçmenlere el tuttu. Bizde onlar için elimizden geldiği kadar korumaya çalışıyoruz. Yine Türkiye’ye gelenlere kucak açmaktadır. Bu vesile ile daha öncede biliyorsunuz tırların durdurulması ve yakalanması olayları vardı. İşte bugün başımıza gelebilecek olayları dün gören siyasi düşüncemiz onlara bu yardımı götürürken içimizdeki hainler tarafından bu tırlar durduruldu.

Bu vesile ile burada kadın kollarımız bir yardım standı açtı. Ünye Belediyemizin de öncülüğünde biz burada yardım topluyoruz. İnşallah yardımlarımız onlara ulaşacaktır. Dertlerine derman olacaktır. Bu sebeple tüm Ünye halkından buraya gelip karınca kararınca yardım etmelerini diliyorum”dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-