eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kocaeli Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ‘Son Akşam Yemeği’ filmindeki rolüyle Engin Şenkan aldı.

Kocaeli Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ‘Son Akşam Yemeği’ filmindeki rolüyle Engin Şenkan aldı.
30 Mayıs 2024 - 0:44

Kocaeli Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü ‘Son Akşam Yemeği’ filmindeki rolüyle Engin Şenkan aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kocaeli Film Festivali’nin açılış etkinliğinde Gölcük Kervansaray Kültür Merkezi’nde Halil Ergün, Nilgün Öneş ve Zihni Göktay’ın katılımıyla “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Sineması” paneli gerçekleştirildi. Festivalin açılış filmi programında ise yapımcılığını A. Selim Tuncer’in üstlendiği, Levent Onan’ın yönettiği “Son Akşam Yemeği” seyircilerle buluştu.

 

Oyuncu Engin Şenkan ve eşi Sıdıka Şenkan “Son Akşam Yemeği” filminin gösterimi ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı. Şenkan, “Hep böyle bir rolün hayali içindeydim, oynamadan ölürsem diye endişeliydim. Dolayısıyla bu filmle hayatımın rolünü oynadığımı söylesem abartmış olmam.” diyerek duygularını dile getirirken eşi de Engin Şenkan’ın, evde yaşadığı yoğun heyecandan söz etti. Birbirini ardına soruların yöneltildiği söyleşide keyifli dakikalar yaşandı. Son Akşam Yemeği, geçtiğimiz aylarda En İyi Uzun Metraj Film, En İyi Sinematograf, En İyi Kadın Oyuncu (Pelin Akil ve Azra Aksu), En İyi Erkek Oyuncu (Onur Tuna ve Engin Şenkan), En İyi Yönetmen (Levent Onan) ve En İyi Yapımcı (A. Selim Tuncer) kategorilerinde de pek çok festivalden ödül almayı başardı.

 

 

Ordulu Yönetmenin Filmi Bir Ödül Daha Aldı!

Kocaeli Film Festivali ödül töreni ise 26 Mayıs akşamı Başiskele Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Kocaeli Başiskele Belediye Başkanı, Mehmet Yasin Özlü’nün yaptığı geceye ilgi yoğundu.

 

“Ulusal Uzun Metraj En İyi İlk Film” kategorisinde yönetmenliğini Tufan Şimşekcan’ın yaptığı “Ceylin”, “En İyi Kısa Film”

 

Kategorisinde “Nefes” filmiyle Cem Terbiyeli, ödüle layık görüldüler. Halk Jürisi Ödülü’nü “Meryem” filmiyle Celal Yücel Tombul, En İyi Animasyon Film Ödülü’nü “Sessiz Yol” filmiyle Merve Çirişoğlu ve En İyi Öğrenci Filmi Ödülü’nü “Mola” filmiyle Ahmet Berat Pehlivan aldı.

 

Festivalde “Ulusal Uzun Metraj En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”ne “Turna Misali” filmiyle Sennur Nogaylar, “Ulusal Uzun Metraj En iyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne “Son Akşam Yemeği” filmiyle Engin Şenkan, ayrıca “En İyi Görüntü Yönetmenliği Ödülü”ne “Karganın Uykusu” filmiyle Ziya Kasapoğlu layık görüldü. “Kısa Metraj En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nün sahibi “Can Suyu” filmiyle Deniz Hamzaoğlu, “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nün sahibi ise “Kapı” filmindeki performansıyla Nazlı Pınar Kaya oldu. 3. Kocaeli Film Festivali’nin bu yılki Yaşam Boyu Onur Ödülleri, Zihni Göktay ve Meral Çetinkaya’ya takdim edildi. Sinema Emek Ödülleri’nin sahipleri ise Necmi Yapıcı ve Renan Bilek oldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-