eskort samsun

ÜNYENETHABER

AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRDI

AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRDI
11 Haziran 2024 - 1:40

Devrim Hareketi Ünye İlçe Temsilcisi Salim Oğuz, emekli maaşlarının düşük olduğunu belirtip hükümet yetkililerini göreve davet ederek, üç günlük açlık grevine başlayıp, 3 günün sonunda süresiz açlık grevi kararı almıştı.

 

  1. gününde açlık grevini sonlandırıyorum

 

Oğuz, Genel Merkez ile yaptığı istişareler sonucu 7. gününde açlık grevini sonlandırdığını açıkladı.

 

Oğuz, şu açıklamayı yaptı:

 

“Süresiz açlık grevinin bugün 7. günü. Devrim Hareketi Genel Merkezi süresiz açlık grevini sonlandırmamı istedi. Benim şahsi ve kişisel düşüncem süresizdi. Sonuç hasta olayım, öleyim ne olursa olsun. Ama Genel Merkezi de dinlemek zorundayım. Bizim bir hareketimiz ve Genel Merkezimiz var. Yarın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı arasında bir görüşme olacak asgari ücret ve emeklilerle ilgili. Emekli maaşının düşüklüğüne tepki çekmek için başlamıştım.

 

Kimse destek olmadı yalnızlaştım

 

Bir sitemim var, hiç kimse gelip de bana burada destek olmadı. Ben kendim için mi başladım açlık grevine? Kendim için mi bedenimi açlığa yatırdım? Ölümüne de giderim ben uğruna açlık grevine başladığım halkımızın, yurtsever ve vatandaşlar ile emeklilerin beni desteklemesini istedim. Ama hiç birisi beni desteklemeye gelmedi. Genel Merkezim dedi ki kamuoyu seni destekliyor mu? Desteklemiyor. Kamuoyunun desteklemediği bir eylemin peşinde koşmaya gerek yok, bunu sonlandıracaksın, dedi. Ben destek beklerdim. Ama kimse gelmedi, yalnızlaştım. Bu da beni çok derinden etkiledi. O zaman halkın mutlu olmadığı, desteklemediği bir eyleminde anlamsız olduğuna Genel Merkez karar verdi. Bende böyle karar verdim ve açlık grevimi sonlandırıyorum. Emekliler, asgari ücret ve diğer antidemokratik uygulamalar, adalet ve diğer konularla ilgili mücadelemiz devam edecek.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-