eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE LİMANINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

ÜNYE LİMANINDAN İLK GÖRÜNTÜLER
31 Aralık 2015 - 17:52

VİDEO HABER

POL

Uzun zamandır sadece Ünye’nin değil ,tüm dünyanın merakla beklediği ,Karadeniz’in kaderini değiştirecek,Ünye’yi ,Ordu’yu  Karadenizin en büyük liman kenti yapacak ,Ordu-Giresun Havalimanından 4 kat daha büyük ,4 mega projeden biri olan ve sır gibi saklanan Ünye Liman Projesinin görüntülerini ÇAKIR MEDYA farkıyla siz değerli hemşehrilerimizle paylaşıyoruz.

SOLUKSUZ VE HEYECANLA İZLEYECEĞİNİZ VİDEO GÖRÜNTÜLERLE SİZİ BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ

 

OR-Gİ’den 4 kat daha büyük bir yatırım

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, milletvekili adayı olduğu bir önceki seçimlerde açıkladığı 5 Mega projeden 1 olan  ‘Dünya gönderiyor, Ordu dağıtıyor’ projesi fizibilite çalışmalarında sona gelindi.Liman tamamlanıp faaliyete geçtiğinde Karadeniz Bölgesinin en büyük konteyner limanı olacak

Dünya gönderiyor, Ordu dağıtıyor’ projesinin ön hazırları bitirildi ve son halinin tanıtım görselleri iki  hafta  önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanına OSB için teşekküre giden Ünye heyetine tanıtıldı.Heyet tarafından hayranlıkla izlenen liman projesi aynı zamanda kamuoyunda da merakla bekleniyor.Sır gibi saklanan ve sadece Ordu’nun kaderini değil ,Türkiye ve dünyanın kaderini değiştirecek  Dünya gönderiyor, Ordu dağıtıyor’ projesini sizler için araştırdık, görselini bulduk ve yayılıyoruz

İŞTE KARADENİZ’İN EN BÜYÜK LİMANININ ÖZELLİKLERİ

Ünye Konteyner Limanı tüm Karadeniz’i etkiyecek ve Türk Cumhuriyetlerine ’de hizmet verecek bir yatırım ve işletme anlayışıyla tasarlanmıştır.

-Çalışmalara toplam 3 bin metrelik yeni dalga kıran inşası ile başlanacak ve 500 bin metrekareye ulaşacak terminal stok sahasında kaya dolgusuna geçilecektir.

-Birinci etapta 1150 metre uzunluk ve 14 metre derinlikte, ikinci etapta ise ilave olarak 700 metre uzunluk ve 18 metre derinlikte tam donanımlı toplam 1850 metrelik rıhtımlarıyla Ünye Konteyner Limanı Karadeniz’in en büyüğü olacaktır. Üçüncü etapta ise dalga kıranın iç kısmında 1150 metre uzunluk ve 22 metre derinlikte ayrı bir rıhtım imkânı sağlanacak ve özel deniz vasıtaları. Petrol platformları, proje yükleri taşıyan özel gemileri, yarı batmalı platformlar gibi derin su ihtiyacı olan deniz vasıtalarına hizmet verilecektir.

-Deniz dibi taramasından mümkün olduğunca kaçınılarak mevcut eski dalga kıranın dış dolgusundan azami istifade sağlanacak ve 14 metre derinliğe kadar doldurularak ön tarafına kazıklı rıhtım çekilecektir.

-Tüm limanda çapları 1016 milimetre ve 1219 milimetre olan yaklaşık 18 bin ton çelik kazık kullanılacaktır. Dalga kıranın genişliği iç kısım rıhtımlarıda göz önüne alarak B rıhtımında 100 metre ve C rıhtımında 60 metre olacak şekilde inşa edilecektir. Böylelikle bu rıhtımlar daha ilerde devreye alınacak vinç hareket sahaları ve transfer yolları için geliştirilecektir.

-Yaklaşık 1.8 kilometrelik yeni alanda mükemmel altyapısı modern ekipmanları ve çağdaş terminal yönetimi anlayışıyla bu yeni liman Türkiye’nin yanı sıra bölge ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerine ‘de hizmet verecektir.

-Ünye Konteyner Limanı’nın teorik kapasitesi yılda 1,5 Milyon Teu olacaktır. Terminalin daha da etkin kullanımıyla yeni yatırım yapmadan bu kapasite 2,2 Bin Milyon Teu’ya çıkabilecektir.

-Birinci etapta A rıhtımında 6 adet 40 metrede 50 ton STS vinçi, ikinci etapta 12 adete çıkarılacak ve ayrıca C rıhtımına 5 adet 50 metrede 50 bin ton vinçin yerleştirilmesiyle STS vinçlerinin sayısı 17’ye ulaşacaktır. Üçüncü etapta ayrıca roro iskelesi, kruzyer yolcu gemileri için terminal tesisleri, liman vasıtaları, plotaj ve liman idareleri römorkörler, kurtarma istasyonları, kara ve deniz itfaiyesi, sahil güvenlik gibi yan işletmeler için ayrıca 1050 metre rıhtımlar ve ilgili tesisler bulunacaktır.

-Terminalde kapalı alan olarak 18 bin metrekare CFS binaları bulunacak ve bunun 6 bin metrekaresi soğuk depo olarak hizmet verecektir.

Ünye Limanı konteyner içini doldurma, boşaltma hizmetinde bölgeye canlılık getirecektir.

Ünye Liman kompleksi birbirinden bağımsız üç ayrı rıhtım bölgesine ayrı yollarla gidilen bir anlayış inşa edecektir.

Etaplara ve gelişen ticari şartlara göre yapılacak tevsi işlerinin diğer rıhtımları etkilemesine engel olunacaktır.

Ünye Konteyner Limanı bölgenin marküs talihini değiştirecek ve Türkiye’yi tüm Karadeniz’de lider hale getirecektir.

LİMANA EK YENİ PROJELER  GELİYOR

Projeye ek olarak  Karadeniz-Akdeniz karayolu ve demiryolu bağlantıları gerçekleşecek.Bunun yanına bir de demiryolu yapıp kısmen var zaten ,bunları birleştirerek entegre bir proje üretmek amaçlanıyor. Örneğin, Çin’den gelecek mallar demiryolu ile Karadeniz’e çıkacak ve buradan Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere dağıtımı sağlanacak.kısacası eski bir liman kenti olan Ünye eski günlerine muhteşem bir şekilde dönecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-