eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN YANIK ”ÇAYBAŞI BİZİM YAŞAM FELSEFEMİZ”

BAŞKAN YANIK ”ÇAYBAŞI BİZİM YAŞAM FELSEFEMİZ”
28 Aralık 2015 - 0:20

VİDEO HABER

be

Göreve geldiği günden beri yaptıkları ile Çaybaşı’nın çehresini değiştiren,markuz talihini ortadan kaldırmak için tüm zorluklara göğüş  geren ,başarıları ile adını sadece Ordu’da değil tüm dünyada duyuran ve uluslararası   projelelerle   diğer Belediyelerin örnek aldığı  çalışmalar yapan Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık’la sohbetimize kaldığımız yerden devam ediyoruz.Merak ettiklerinizi soruyoruz

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyonumuz nasıl? Size destek oluyorlar mı?  

Büyükşehir şuan tabi iyi bir yapılanma sürecindedir. 1 yıl sistemin oturması ile geçti. Ama şuan mevcut yollarımız ile ilgili çalışmalarda ortaklaşa çalışıyoruz. Gerek kar ile mücadelede gerek çakılama çalışmalarında inşallah 2016-2017 yılı 750 km lik asfalt çalışması ile beraber hızlı bir şekilde ilçemizde taahhütlerinde yerine geleceğinden yana bir kuşkumuz yok. Şuan bir uyumsuzluk sorunumuz yok.

Çaybaşı Belediyesi kışa hazır mı?    

Çaybaşı Belediyesi kışa en hazırlıklı belediyelerden bir tanesidir. Biz 24 saat mesai muafiyet göstermeden vatandaşlarımızın hizmetinde ve rahat ulaşımı açabilme noktasında gayret gösteriyoruz. Bu manada şuan bir sıkıntı gözükmüyor. 24 saat boyunca bizim tüm araç ve gereçlerimiz ile bu güce ve birikime sahibiz. Vatandaşlarımız için anayolları açma noktasında 24 saat çalışıyoruz.

Buradan tek isteğim şudur. Hemşehrilerimize şunu söylemek istiyorum. Yoğun kar yağdığında buda bir nimettir. Nimetin kıymetini bilmek lazım. Bir hasta veya cenazemiz olduğunda en geç yarım saat içerisinde Çaybaşı Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşabilecek güce ve kudrete sahibiz. Ama lütfen asılsız ihbarlar noktasına bizi bunaltmamalarını özellikle istirham ve rica ediyorum.

Çaybaşı’nın en büyük sorunu olarak görülen göç sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?     caybasi_da_odullu_kompleks_insa_ediliyor_166433_2_800_600 

Bu çok önemli bir sorun. Yol yapmak ve su getirmek ile bu göçün önlenme şansı yok. Sürekli göç veriyoruz. Bu göçün önlenmesinin tek şartı ise turizm, sanayi ve tarımda bu bölgeye ciddi manada ivme kazandırırsak göçü önleriz. İşte bunu ile ilgili bir meslek lisesi, imam hatip lisesi gibi eğitim ile alacağımız önlemler sayesinde nüfusu artıracağımızı düşünüyorum. Şimdi inşallah sanayi sitemiz ve buraya getireceğimiz yatırımcılar ile bu göçün inşallah durma seviyesine getireceğimizden şüphem yok. Zamanla bu çalışmalarımız devam edecektir.

Belediye olarak sosyal, sportif ve kültürel çalışmalara önem veriyorsunuz. Halktan ilgi var mı?      

Kırsal bölgeden gelmekten dolayı halkımız tabi bu konuda duyarsız. Ama genel manada halkımızın desteğini almaya gayret gösteriyoruz. Bu manada ben özellikle Cavit Arslan hocama teşekkür etmek istiyorum. Hem taekwondo da hem güreşte, hem e maratonda bu manada öğrencilerimize ait sportif faaliyetleri aktif hale getirmeye çalışıyoruz. Örnek olarak biz tüm futbol ve halı sahalarımızı öğrencilere ücretsiz olarak veriyoruz. Tüm öğretmen ve öğrencilerden hiçbir para talep etmiyoruz. Çaybaşı ve İlküvez’deki tüm halı sahalar ücretsiz olarak buradaki öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu çok büyük bir hizmettir. İnşallah öğrencilerimiz bunun takdirini ve kıymetini bilir ve değerlendirmeye çalışırlar.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizden biz zaten turizm festivalleri yapıyoruz. Kültürel faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor. Mutlaka her ay bir tane konuşmacımızı vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz ile buluşturuyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan sosyal etkinlikleri önümüzdeki süreçte inşallah daha güzel sosyal etkinlik ve projeler noktasında projeleri hayata geçirmek için gayret göstereceğiz.

Tekno bilişim vadisi projesi rafa mı kalktı?       

Bizim bu projeyi öyle asla  rafa kaldırma şansımız yok. Bu proje Ordu ilinin değil Türkiye’nin prestij projesi olacaktır. Teknoloji merkezi yazın vadisi protokolü imzaladık. Şuan bakanlıklar arası resmi süreç ve yazışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki 1,5 ay içerisinde tüm yazışmalar bittikten sonra önümüzdeki Nisan ila Mayıs ayı gibi kazmayı vurmayı planlıyoruz. Bu teknoloji merkezi bittiğinde göçü tamamen önlemiş olacağız. Sadece 5 bin kişiye istihdam sağlayacak ve Ordu’nun prestij projelerinden bir tanesi olacak. Bu manada gayret gösteriyoruz. Emeği geçen tüm siyasi büyüklerime de teşekkür etmek istiyorum dedi.

Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık’la yaptığımız röportajın son bölümünü Çarşamba günü izleyebilirsiniz…

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-