eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
19 Eylül 2024 - 15:43

19 Eylül Gaziler Günü, Ordu Valiliği tarafından hazırlanan çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.
Program, Tayfun Gürsoy Parkından Atatürk anıtına  kadar 103 gazi, 103 ortaöğretim öğrencisi ve STK temsilcileriyle  birlikte  Büyükşehir Belediyesi Bando takımı eşliğinde“ Kahrmanlarla Yürüyoruz” etkinliği ile başladı. Ardından, Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunma töreniyle  devam etti.
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene, Vali Muammer Erol, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Baro Başkanı Av. Sibel Torun, Vali Yardımcıları Ayhan Durmuş, Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İİ Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Gökhan Kocaoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Askerlik Şube Başkanı Per. Asb. Kd. Bçvş. Gökhan Ayhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesi Başkanı Selami Türkmen, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, gaziler, askeri ve mülki erkan ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Törende, Vali Muammer Erol, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Gökhan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Celal Tezcan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Selami Türkmen, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu.
Ardından ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden şehit ve gazilerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Çelenk törenin ardından  Gençlik Spor İl  Müdürlüğü koordinesinde “Kahramanlar Sahada Kalbimiz Onlarla” adlı spor etkinliği düzenlendi.
Programda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Selami Türkmen, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.
Selami Türkmen, “9 Eylül Gaziler Günü Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi ünvanı ile taçlandırıldığı gündür.19 Eylül  savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve  kahramanlık günüdür.Yüce türk milletinin bağrından çıkmış, şanlı ve şerefli  Türk Ordusu dün olduğu gibi bugünde yarında vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi dayanağıdır. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan  bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.
19 Eylül Gaziler Günü programı, Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine yapılan ziyaret ve Gazilerimiz onuruna verilen öğle yemeği ile sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-