eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Hızlı Tren İçin Etüt Çalışmaları Başladı!

Hızlı Tren İçin Etüt Çalışmaları Başladı!
30 Eylül 2024 - 1:15

Ordu’nun Beklediği Projeyle İlgili Müjdeli Haber Geldi Hızlı Tren İçin Etüt Çalışmaları Başladı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Karadeniz Bölgesi’nin ulaşım altyapısını güçlendirecek ve ticari kapasitesini artıracak olan Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’nin etüt çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu. İskurt, “Samsun’dan Sarp Sınır Kapısı’na kadar uzanacak bu demiryolu, bölgenin ulaşım ağını daha da geliştirecek ve hem ticaret hem de turizm için önemli fırsatlar sunacak” dedi.

İskurt, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu’nda yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkenin dört bir yanında büyük projelerin hayata geçirildiğini vurguladı.

Ordu’nun Beklediği Projeyle İlgili Müjdeli Haber Geldi Hızlı Tren İçin Etüt Çalışmaları Başladı!
ETÜT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR
İskurt, Karadeniz Bölgesi’nin ulaştırma altyapısını ve ticari kapasitesini önemli ölçüde artıracak Samsun-Sarp Demiryolu Projesi’nin etüt çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, “Bu proje, Samsun’dan Sarp Sınır Kapısı’na kadar uzanacak ve bölgenin demir yolu bağlantısını güçlendirerek ticaret ve turizm potansiyelini daha da artıracaktır.” dedi.

Ordu Giresun Havalimanı’na Dikkat Çekti
İskurt, Ordu-Giresun Havalimanı, Ovit Tüneli, Artvin Yusufeli Tüneli ve Salarha Tüneli gibi projelere dikkat çekti. Özellikle 2022’de hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı’nın deniz dolgusu üzerine inşa edilmiş bir diğer büyük yatırım olduğunu belirten İskurt, bu havalimanının bölgeye yeni bir hava ulaşım kapısı kazandırdığını, ticaret ve turizmi canlandırarak bölgenin stratejik önemini artırdığını ifade etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-