eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇAYBAŞILI ÖĞRENCİLER OKURKEN KAZANACAK

ÇAYBAŞILI ÖĞRENCİLER OKURKEN KAZANACAK
29 Aralık 2015 - 10:28

bg
Çaybaşı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde İlçede “Çaybaşı Okuyor” projesini başlattı.
Proje kapsamında Çaybaşı İlçesindeki Temel Eğitim ve Ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere kitap k_28144318_hgokuma alışkanlığı kazandırılacak, öğrencilerin okudukları kitap sayısı ve kütüphanelerden yararlanma oranları aylık/dönemlik/yıllık bazda arttırılacak, öğrencilerin üst düzey kitap okuru haline gelmeleri için yarışma tarzında kitap okumaya teşvik edilecek.

Proje aylık, dönemlik, yıllık, okul ve İlçe bazında yarışma ve ödüller içermektedir.
Konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Güneş; ”İlçemiz genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında kitap okumaya ilgiyi artırarak okuma zevkini geliştirmek, bilimsel düşünce ve inceleme alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, okulunu temsil etme bilincini kazandırmak; okullarda şiddetin önlenmesi ve güvenli okul kapsamında zamanlarını etkili kullanabilmelerini sağlamak, enerjilerini olumlu alanlara yönlendirmek amacıyla “Çaybaşı Okuyor Kitap Okuma Projesi” İlçemiz Kaymakamı Fatih İZMİR´in katılımıyla yapılan tanıtım toplantısıyla başladı.

Kampanya İlk/Ortaokul ve lise olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılmaktadır. Değerlendirmeler aylık,dönemlik ve yılsonu itibariyle yapılacak olup, kategorilerinden ilk 3´e giren öğrencilere değişik ödüller verilecektir dedi.

Güneş bu projenin amaç ve hedeflerini ise şöyle açıkladı.
1. İlçemizdeki okuma oranını, gelişmiş ülkelerin seviyesine yükseltmek.1931385_1676856789196735_8923816450992968744_n
2. Okuma alışkanlığının kazandırılması yönündeki çalışmaları, yeterli hale getirmek.
3. Okul kütüphanelerini zenginleştirmek ve öğrencilerin okul kütüphanesini en etkin şekilde kullanabilmelerini sağlamak
4. Günümüz yazarlarını, öğrencilerimizle ve halkımızla buluşturmak. Evrensel kültürün renklerini içeren eserlerin yanı sıra güncel ve popüler kitapların okutulması ile daha kültürel düzeyi gelişmiş bir toplum oluşturmak.
5. Sınav başarısı ile kitap okuma alışkanlığı arasındaki ilişkiyi öğrencilere kavratmak, bu konuda bir bilinç oluşturmak

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-