eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ORDU MAALESEF KARADENİZ BİRİNCİSİ

ORDU MAALESEF KARADENİZ BİRİNCİSİ
08 Ekim 2024 - 22:00

Ordu Trafik Kazasında Birinci Yatırımda Sonuncu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarla şehirler bilgilendirmesinde bulundu. Ordu yine trafik kazasında Karadeniz birincisi oldu. Ordu’da 2023 içerisinde 2 bin 267 kazada 3 bin 441 kişi yaralandı, 61 kişi hayatını kaybetti. Kazalara en önemli nedenlerden birinin de yol altyapısının yetersiz oluşu gösteriliyor.

ORDU MAALESEF KARADENİZ BİRİNCİSİ
Ordu’da 2023 yılın içerisinde 2 bin 267 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 3 bin 441 kişi yaralanırken 61 kişi hayatını kaybetti. Trabzon’da ise bin 863 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 2 bin 907 kişi yaralanırken 46 kişi hayatını kaybetti. Giresun’da ise bin 52 kaza meydana gelirken bu kazalarda bin 709 kişi yaralandı. Giresun’da 36 kişi hayatını kaybetti. Rize’de 937 kaza meydana gelirken bu kazalarda bin 363 kişi nalandı, 20 kişi hayatını kaybetti. Gümüşhane’de ise 378 kaza meydana gelirken 635 kişi yaralandı, 22 kişi hayatını kaybetti. Artvin’de ise 369 kaza meydana gelirken 618 kişi yaralandı. Bu kazalarda 12 kişi hayatını kaybetti.

ORDU ÇEVRE YOLU 2025 DEĞİL 2035’TE BİTMİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 Şubat’ta seçim çalışmaları için düzenlediği mitingde Ordu halkına hitaben yaptığı konuşmada değindiği bir konu da Ordu Çevre yolu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’ya yapılan ulaştırma yatırımları kapsamında, 50 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 150 kilometreye çıkardıklarını belirterek, Bünyesinde 6 adet çift tip tünel, 11 adet çift köprü, 5 adet tek köprü ve 7 adet farklı seviyeli kavşağın bulunduğu Ordu Çevre Yolu’nun ilk etabını tamamladık. Kalan kesimlerini 2025 yılında bitiriyoruz.” dedi. Ancak ödenek yokluğundan Ordu Çevre Yolu inşaatı durdu, ilerlemiyor. Yol buz hızla 2035’te bile bitmeyecek.

ERDOĞAN SÖZ VERDİ ULAŞTIRMA BAKANI YERİNE GETİRMEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 Şubat’ta seçim çalışmaları için düzenlediği mitingde Ordu halkına hitaben yaptığı konuşmada, “Ordu Şehir Hastanemiz yüzde 93 oranında tamamlandı. Ancak, hastaneye ulaşım noktasında yaşanan yol sıkıntısını biliyorum. Bu konuda Ulaştırma Bakanına talimat verdim. Ordu Şehir Hastanesi yolunu en kısa sürede tamamlayacaklar. Sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sunulması için gereken adımları atıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözler Ordu’da büyük sevinç yaşanmasına neden oldu ama sonrası ise hüsran oldu. Kavşakla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı, yol ihaleye çıkarılmadı.

‘YOL’SUZLUK ORDU’NUN GELECEĞİNİ KARARTIYOR
Bu arada sadece bu yollarda değil hemen her güzergahta yol çilesi sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir önceki Ordu ziyaretinde yatırım programına aldık dediği Fatsa Çevre Yolunun yatırım programında olmadığı ortaya çıkarken yeni durumla ilgili de hiçbir çalışma yapılmadı. Fatsa Çevre Yolu’nun yapımına bugün başlansa hizmete girmesi 10 yıl alacak. Diğer yandan Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunda Ulubey’in viyadükle Gürgentepe’nin ise tünelle geçilmesi isteği kendisine bir türlü muhatap bulamıyor. Çambaşı yolu ise 20 yıldır halen yapılıyor. Ünye-Akkuş-Niksar yolunda ise ödenek yokluğundan çalışmalar ağır aksak ilerliyor.

ORDU’YA YOK TRABZON’A ÇOK
Ordu yatırımlara ödenek alamazken Trabzon’a ödenek yağıyor. Trabzon’da Zigana Tüneli yeniden yapılırken Güney Çevre Yolu çalışmaları hızla sürüyor. Kanunu Bulvarı geçişi de sadece Karadeniz’in değil Türkiye’nin en pahalı kavşak çalışması olarak gösteriliyor. Öte yandan Trabzon Havaalanı yenilenirken yeni bir havaalanı yapmak için çalışmalar başladı. Ayrıca Trabzon Kent İçi Raylı Sistem de Ulaştırma Bakanlığı yatırım programına alındı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-