eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

FATSA’DAN FİLİSTİNE DESTEK

FATSA’DAN FİLİSTİNE DESTEK
08 Ekim 2024 - 22:24

FATSA GAZZE İÇİN TEK YÜREK

Fatsa’da 18 sivil toplum kuruluşundan oluşan Sivil Toplum Platformu Gazze Soykırımı’nın 1.yılında Filistin’e destek için İsrail’i kınama eylemi düzenlendi.

 

“Gazze İçin Kıyamdayız Seccadeni Al Gel” adıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen eyleme vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Hep birlikte akşam namazının kılınması ile başlayan “Gazze İçin Kıyamdayız Seccadeni Al Gel” eyleminde, din görevlisi Abdullah Öre ve 10 yaşındaki oğlu Yusuf Buğra Öre Fetih suresini okudular. Sivil Toplum Platformu üyesi İbrahim Atik ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, programda yaptıkları konuşmalarda katil İsrail’i kınadılar.

“BİZİM İÇİN ÇANAKKALE NEYSE KUDÜS´TE, GAZZE´DE ODUR”

Fatsa Sivil Toplum Platformu Üyesi İbrahim Atik eylemde yaptığı konuşmada, “Kudüs bir semboldür bir imtihandır. Kudüs ilk kıblemizdir, ilk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse, İslam dünyası Gazze imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil tüm insanlık da Gazze imtihanında sınıfta kalmıştır. Evet, Mescid-i Aksa´yı, Kudüs´ü, Filistin´i belki unutmadık ama bir seyirci olmanın ötesine de geçemedik. Halbuki bizim için Çanakkale neyse Kudüs´de, Gazze´de odur. Yüreklerin ve canların ortaya koyduğu bir mücadele elbette zaferle sonuçlanacaktır. Bugün neyimiz eksik diye baktığımızda işte bunu görüyoruz. Dualarımıza, gözyaşlarımıza eylemlerimizin gücünü eklemediğimiz sürece zalimi asla durduramayız.” dedi.

“ZULÜM BİTENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ da konuşmasında, “Filistin´deki kardeşlerimizin bizden hiçbir farkı yok, onların tek şanssızlığı bu coğrafyada doğmak. Bizim kendimizi şanslı gördüğümüz şey ama şanssız olarak da yorumlayacağımız şey bu coğrafyada yaşamamak. Ben Fatsa Filistin´e Destek Platformu’nun her bir üyesine, her bir STK’sına burada teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu insanlık dramı son bulana kadar mücadelemiz devam edecektir. Sadece Filistin´e değil, Doğu Türkistan´da, Lübnan’da, Suriye´de katil İsrail´in, Siyonist İsrail´in bu zulmü bitene kadar hep beraber mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Program emekli din görevlisi Necati Sezgin tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-