eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

İMPARATOR’DAN İLK KEZ DUYACAĞINIZ AÇIKLAMALAR

İMPARATOR’DAN İLK KEZ DUYACAĞINIZ AÇIKLAMALAR
06 Ocak 2016 - 3:13

VİDEO HABER

NGF

Ünye 1957 spor Teknik Direktörü İbrahim Yıldırım ilk yarı değerlendirmesinde bulunurken önemli konularda özel açıklamalar yaptı.Yıldırım transferden,ligdeki başarının saha içi ve dışı ayrıntılarına değinirken,finaller öncesi Ünyespor’u bekleyen Durugöl sahasından duyduğu endişeye varıncaya kadar her şeyi tüm samimiyeti ile gazetemize anlattı.Yıldırım taraftara da mesaj yollarken  futbolcularına, kendilerine güvenmelerini ve  takımı yalnız bırakmamaları gerektiğini söyledi.

-2015’i geride bıraktık başarılı bir sezon geçirdiniz bu sezonla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?

Evet, sezon başı yeni bir kulüp kuruldu. Yeni kurulan bu kulüple Ünye’deki oyunculardan oluşan bir kadro kurduk. İlk yarı itibari ile hedeflediğimiz yerdeyiz. Zaten sezonun başından beri asıl hedefimizin gruplardan sonra oynanacak  play of ve play aut maçları olduğunu söyledik. Bu yoldaki çalışmamız hep bu yöndeydi, ilk yarı itibariyle Atınordu maçı haricinde bu hedefimize ulaştık.

Burada şanssız Altınordu maçı oynadık.

Oyun olarak iyi oynadığımız maçtı ama sonuç istediğimiz bir skor olmadı. Bunun haricinde bir kayıp vermedik. Kulüp yapısı olarak da yeni bir kulüp olduğumuz için bazı şeyler yavaş yavaş oturuyor, burada önemli olan bu kulübü ayakta tutmak için yapılan çalışmalar var. Bunlara tabi futbolda başarıyı endekslemekti önemli. Takım sahada iyi sonuçlar aldığı sürece bu işlerin olması daha da kolaylaşıyor,  bunlar da tabi ki yeni kurulan spor kulübümüzün olmazsa olmazlarından biridir. Bu konunun devamlılığı getirmenin istişaresi halindeyiz.

Tesis Çalışmaları Devam ediyor

Tesis açısından bir an önce futbolcuların beraber oturacağı antrenman öncesi hazırlıklarını yapacağı bir bina olması gerekiyor. Bununla ilgili geçici olarak at çiftliğini  kullandık. Orada şimdi tadilat var, tadilat bitecek 2.yarıya yetişecek ve kullanmaya devam edeceğiz. Bina olması olmazsa olmazımız, çünkü bu Ünye 1957 spor daha uzun yıllar bu liglerde mücadele edecek. İnşallah bir an önce tesis açısından binaya kavuşursak kulüp olarak daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum

Ünye sporun başına geçerken beklediğiniz yerde misiniz? Yani futbolcularınız arasındaki kaynaşma, aldığınız saha içerisindeki sonuçlar bunlar da beklediğiniz gibi mi ?

Evet, şu anda o konuda saha içi sonuçları olarak beklediğimiz yerdeyiz, yani hedefe ulaşmış durumdayız. Dediğim gibi bizde asıl hedef grup maçlarından sonra oynayacağımız, play of ve play aut maçlarıdır. Her zaman bunu söylüyoruz.  Ama şu andaki takım içerisindeki kaynaşma, buradaki arkadaşların özellikle dediğim gibi Ünyeli gençlerden oluşan bir takım dışarıdan sadece 3 tane oyuncumuz var. Bu oyuncuların adaptasyon birbirleriyle kaynaşması, saha içerisindeki bizim anlatmak istediklerimizi anlamaları ve geri bize dönüşleri şu zamana kadar memnunuz. Her zaman söylüyorum genç arkadaşlarımız bu işte ne kadar performansını artırırsa biz bu yeni kurulan Ünye 1957 spora daha fazla katkıları olacaktır.

Oyuncularıma Güveniyorum

Çünkü şu var dışarıdan ne kadar çok oyuncu alırsan, o her zaman takımların üzerine külfettir. O yüzden ilk önce bu yola çıkarken kendi gerçek oyuncularımızla çıktık. Onlara bir şeyler katılmıştı, onlar performans olarak da iyiydiler, şimdi ki oyuncularımızdan da memnunuz. Oyuncularımız hepsi belli bir noktaya geldiler, inşallah daha da üzerlerine koyacakları zaman zaten bu takım hedefine daha kolay ulaşacaktır.

-Peki, bu ilk yarıdaki maçlarda unutamadığınız bir maç ya da bir anınız var mı?

Unutamadığım bir maç yok, üzüldüğüm bir maç var. Altınordu belediye spor maçında gerçekten çok üzülmüştüm.  Çünkü oyun olarak mesela biz çok farklı maçlar kazandık 8-0, 16-1, 4-0 inanın o kazandığımız maçlardan daha üst düzey bir maçt oynadık. Ama o gün yarım gol pozisyonunda 3 direk arasından içeri gol atamadık.O yüzden o maça çok üzüldüm. Her zaman da dile getiriyorum. Bu maç benim futbol hayatım boyunca hep aklımın bir tarafında kalacak, çünkü o gün beraberliği hak edecek bir oyun oynamadık ,gerçekten kazanmamız gerekiyordu. Yani oyun olarak sonuç olarak kazanmayı hak ettiğimiz bir maç olmuştu ama o gün şanssızlık ya da becerisizlik diyelim o sonucu alamadık.

-Şimdi yeni bir yıla girdik 2. sezon 2. Yarı başlıyor. İkinci yarıya hazırlıklarınız ne aşama da transferiniz var mı? Ve finalden önceki hedefleriniz nedir?

Takımımıza 10 günlük izin verdik, Perşembe günü 2. Yarı için ilk çalışmamızı inşallah yapacağız.  Şu anda mevcut kadromuzdan Umut Kadir Yazıcı  ve Özay Günay da bizimle devam edemeyecek, kendileri ayrılmayı istediler.  Burada zorla oynatamayız ,biz müsaade ettik onlar da herhalde başka bir takıma gitmek istiyor.

Onun haricinde diğer arkadaşlarımızla yola devam ediyoruz. Biz her zaman dediğimiz gibi Ünye’de bu işte herkese kapımız açık dedik ve herkesi de bu işte ortak ettik. Gitmek isteyenide zorla bir yerde tutamayız, o yüzden arkadaşlarımızla yollarımız ayıracağız.

Gidenlerin yeri dolacak

Tabi gidenler yerine bazı takviyeler yapmamız lazım.  Bizim mevki olarak da eksik oyuncularımız var. Buralara da transfer yapmayı düşünüyoruz. Ama bu transferleri yaparken ,önceki yıllarda yapılan ya da her takımın yaptığı hataları yaparak transfer yapmak istemiyoruz. Transfer şampiyonu da olmak istemiyoruz. Bizim  maddi manevi yapısına uygun,bizim aramızda bu ailenin içerisinde ortama kendisini adapte edecek arkadaşlarla çalışacağız. O yüzden de bu konuda çalışmalarımız çok sıkı devam ediyor.

Şu anda onunla ilgili birkaç isim tespit ettik ama dediğim gibi biraz daha bu konuda ince eleyip sık dokuyacağımız için o isimleri şu anda vermek istemiyoruz ama inşallah o arkadaşlar içerisinden takımımıza takviye yapacağız. Onlarla ilgili araştırmalarımız görüşmelerimiz devam ediyor. 1 Hafta içerisinde de kesinlik kazanır.

– Ünye 1957 spor maçlarını genellikle kendi saha ve seyircisi önünde yapıyor. Finalleröncesi  sürekli Ünye’de oynamak  dezavantaj mı avantaj mı?

Şimdi bu konuyla ilgili her zaman serzenişlerimiz var. Zaten şu fina maçları Duru göl’de olacak. Durugöl sahasının zemini futbol oynamaya müsait değil, yani sentetik saha olmasının dışında iyi bir futbol oynamak isteyecek bir takımı engelleyecek durumda.

Duru göldeki saha bitmiş durumda

Sahanın artık hiç bir şeyi kalmamış, halı artık ömrünü bitirmiş. Bu bizim için en büyük dezavantaj ,maçlarında ki eksi etken olacak konu sahadır. O konuyu da devamlı gündeme getiriyorum. Geçen de yine TÜFAK toplantısının orada yine dile getirdim .Biz final maçlarını daha sağlıklı bir sahada oynanmasını istiyoruz. Ünye şehir stadında  çim sahada maçlarımızı yapıyoruz, diğer takımlar sentetik sahada oynuyorlar. Biz çim sahada oynamayalım ama zemini düzgün sentetik saha da oynanması gerekiyor. Çünkü futbol temasa zevk oyunudur.

İyi bir futbol oynamak için iyi bir zemin gerekir, ama maalesef Durugöl sahası şu anda bitmiş durumdadır. Durugöl sahasında futbol oynamak isteyen bir takımın için de dezavantajdır. Bizim takımızda futbol oynamayı seviyor pas yapmayı seven bir takımdır. Bizim çalışmalarımızda sezon başından beri oyuncularımıza bu yönde antrenmanlar yaptırıyoruz. Şimdi bu çocukları alıyorsun Durugöl sahasında betonun üzerine çıkarıyorsun zaten adam pas attığında top gelirken sekiz çizerek geliyor. Topun kontrolü zor, o yüzden bizim için en büyük dezavantaj bununla ilgili her yerde dile getiriyorum, bu play of maçlarını daha düzgün bir zeminde oynanması gerekiyor.

İnşallah Hedeflerimize Ulaşacağız

Yeni sezon ikinci yarı inşallah hedeflediğimiz yerde Ünye 1957 sporunun bu hem saha sporları hem de kulüp yapısı olarak dediğim gibi kulübün uzun yıllar ayakta kalması için sağlam hedeflerle sağlam adımlara gitmesi lazım. 2016 Yılında inşallah hepimiz için hayırlı bir sezon geçer. Biz işin saha kısmındayız ,taraftarımıza ,Ünye sporseverlere iyi bir takım izlettirmek istiyoruz kazasız belasız bir sezon geçirmek istiyoruz dedi.

 

 

 

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P