eskort samsun

ÜNYENETHABER

Mesudiye Çiftliksarıca Köyü’nün Soyağacı Çıkarıldı

Mesudiye Çiftliksarıca Köyü’nün Soyağacı Çıkarıldı
06 Ocak 2015 - 16:25

DSC_2654

Mesudiye Çiftliksarıca Köyü’nün Soyağacı Çıkarıldı

 

            Mesudiye ilçesine bağlı Çiftliksarıca Köyü’nde (Mahallesinde) yaşayanların soyağacı çıkarıldı.

Mesudiye’nin Çiftliksarıca Köyü doğumlu olan İstanbul İŞKUR İl Müdürü Muammer COŞKUN ve aynı köy doğumlu bazı bürokrat ve işadamlarının katkılarıyla Osmanlı arşivlerinden de yararlanılmak suretiyle Çiftliksarıca Köyü halkının soyağacı kitabı hazırlandı,

Çiftliksarıca Köyü Muhtarı ve aynı zamanda Mesudiye muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş AÇIKGÖZ ile Eski İl Genel Meclisi Üyesi Cengiz KOÇYİĞİT, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nu makamında ziyaret ederek, basımını yaptıkları Çiftliksarıca Köyü Soyağacı kitabı hakkında bilgi verdi.

“Çiftliksarıca Köyü Soyağacı” adlı kitapla ilgili bilgi veren Cengiz KOÇYİĞİT, soyağacı kitabının hazırlanmasına uzun bir önce başladıklarını, 14 ay gibi bir zamanda basımının tamamlandığını ve eserin 5 ayrı ciltten oluştuğunu söyledi.

İnsanların kendi soylarını, atalarını hep merak ettiklerini dile getiren Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Mesudiye ilçemizin Çiftliksarıca Köyü’nün ileri gelenlerince, Başbakanlık arşivlerinde görev yapan Uzman Yaşar ÇELEP isimli hemşerilerinin de katkılarıyla 1750 yılından günümüze kadar Çiftliksarıca köyünde yaşayan insanların Danişmentlilere kadar uzanan soyağacını çıkartmışlar. Uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan bu kitap, 5 cilt olarak hazırlanmış. Hazırlanan kitapla, Çiftliksarıca köyüne insanların nereden geldiği, kaç sülale olduğu, sülale mensuplarının şu anda nerede yaşadıkları yer almakta. Merak ve ilgi uyandıran güzel bir eser meydana getirmişler. Örnek bir çalışma. Kendilerini tebrik ediyorum DEDİ.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-