eskort samsun

ÜNYENETHABER

FAKÜLTE İÇİN SON ATAK

FAKÜLTE İÇİN SON ATAK
07 Ocak 2015 - 9:42
TOP BÜYÜKŞEHİRDE
7e94fcb52d0da9e7f96e8462e8878f1f
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne kampus alanı yapılmak üzere 2013 yılı şubat ayında verilen Yazkonağı Mahallesi’ndeki 340 dönümlük arazinin tahsisin gerçekleşmesi için 24 aylık verilen süre önümüzdeki ay doluyor.
Fiziki yapılaşma şartının olduğu arazi için fırsatı kaçırmak istemeyen Ünye Belediyesi, zamandan kazanmak için arazinin İmar onayını Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısına havale etti.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediye Meclisi ocak ayı olağan meclis toplantısı gündem dışı bölümünde, Ünye’ye kampus alanı yapılmak üzere verilen 340 dönümlük arazi ile ilgili açıklama yaptı.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne kampus alanı yapılmak üzere 2013 yılı şubat ayında verilen Yazkonağı Mahallesi’ndeki 340 dönümlük arazinin tahsisin gerçekleşmesi için 24 aylık verilen sürenin önümüzdeki ay dolduğunu hatırlatan Başkan Çamyar, üniversite alanına ilişkin imar planı onaylaması talebi Ünye Belediye Meclisi ocak ayı toplantısında görüşerek, Büyükşehir Meclis Toplantısında gündeme dışı olarak görüşülmesi kararını aldı.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Üniversite alanı Ünye’de uzun süredir konuşulan konulardan biri, burayla ilgili arkadaşlarımız yoğun bir gayret ve çaba gösterdiler, biz kendilerine teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana biz bunu kendimize bir yol haritası koyup mutlaka bu işi bitirmeliyiz diye hareket ettik. Biz buranın işlemini önümüzdeki Büyükşehir Meclisinde gündem dışı olarak ele alıp bitirdiğimiz takdirde süre ve işlemleri sona erdirmiş oluyoruz. Üniversite alanı ile ilgili yoğun bir yazışma trafiğinin ardından bu şekle gelmiş oldu. Biz burada günü kurtaralım şekli ile hareket etmedik”

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-