eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

REİS SPORLA GURURLANDIK

REİS SPORLA GURURLANDIK
18 Şubat 2016 - 10:06

bgt

Antalya Belek’te 13 Şubatta başlayan Uluslararası Turkısh Open Taekwondo şampiyonasına Ünye Reis Spor Kulübü adına +73 kiloda katılan Ayfer Aslan, şampiyonaya 59 ülkeden katılan 1560 sporcu arasından ilk sekize girdi. 

Bilindiği gibi ülkemizde üç yıldan beri yapılan Uluslararası Turkısh Open Avrupa’nın En Büyük Turnuvası dediğimiz turnuvaya katıldık. Tabi ki buraya her sporcu ile katılamıyorsunuz. İlla ki Türkiye’de derece yapmanız gerekiyor. Oraya bizim kulübümüzden katılan Ayfer Aslan geçen yıl Liseler Arası Türkiye ikincisi olmuş idi. Bu turnuvaya da katılmaya hak kazandı. Bunun Avrupa’nın en büyük şampiyonası olduğunu biliyoruz.

Turkısh Open Şampiyonasına 59 ülkeden 1560 sporcu katıldı.

Maçımız 14 Şubat tarihindeydi. Bizim sporcumuz +73 kiloda büyükler bayanlarda Ayfer ilk rakibini yendikten sonra ikinci turda maçı 5-4 kaybetti. Tabi ki bizler için sporcumuzun buraya kadar gelmesi tecrübe ve başarıdır. Zaten Ayfer daha yeni gençlerden büyüklere geçti. Burada Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında derece yapmış sporcular ile karşılaşabiliyorsunuz. Sporcumuzun bu uluslararası maçta gayet ciddi manada ilk sekize kalması bizi gururlanırdı ve gelecek vaat etti. Sporcumuz bu yarışmaya zaten yarı sakat gitmişti. Yaptığı Türkiye Şampiyonalarında elleri alçıdaydı. Ellerindeki alçısını çıkartıp da gittik. Sanırım elinde yine incinme oldu. Durakladığı an 4-2 gibi alacağı bir maçı son rauntta 5-4 kaybetti. Biz buraya katıldığımız için onur duyuyoruz.

Burası Avrupa Şampiyonasının en büyük turnuvasıdır.

Artık her yıl Türkiye’de yapılıyor. Türkiye Taekwondosu ülkelere güven veriyor. Avrupa Şampiyonaları Avrupa ülkelerinde yapıldığında 39, 45 ülkenin en fazla da 55 ila 56 ülkenin katıldığına şahit olduk. Türkiye’deki bu şampiyonaya 59 ülkenin gelmesi de Türk taekwondosunun verdiği güvendir. Türkiye’de her şey adil düzende yapılıyor. Biz buradan taekwondo camiası olarak taekwondo federasyonumuza böyle büyük ülkeleri getirmelerinin büyük bir başarı olduğunu görüyoruz.

Destek veren herkese teşekkürler

Yarışmalar ayın 13’ünde başladı ve 23’ünde sona erecek. Bizim maçımız ilk gün olduğu için şehrimize döndük. Orada yarışmalar hala devam ediyor. İlk gün büyüklerdi, ikinci gün gençler, üçüncü gün yıldızlar, dördüncü gün minikler var. Ondan sonrada kulüpler başlayacak. Şampiyona hala daha Antalya Belek’te devam ediyor. Bu yarışmalara katılmak için bize lojistik destek veren İl ve İlçe Spor Müdürlerimize özellikle Aydın Kuyumcu Beye ve Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar Beye teşekkür ediyoruz.

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P