eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ FATSA ŞUBESİ

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ FATSA ŞUBESİ
17 Mart 2016 - 0:03

18_mart_canakkale_sehitleri_anma_gunu_ve_canakkale_deniz_zaferinin_100uncu_yil_donumu_h264727

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ FATSA ŞUBESİ

18 Mart 2016 ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA

101.YIL BASIN AÇIKLAMASI

Emperyalist devletlerin çıkar çatışmaları, 1.Dünya  Savaşı öncesinde, Üçlü İttifak olarak adlandırılan bloğun yanı sıra Üçlü İtilaf Bloğu gibi blokların oluşmasına yol açtı.

1914 yılında başlayan 1. Dünya Savaşında Osmanlı devleti de Almanya’nın yanında yer aldı.

Çarlık Rusya ordusu Almanlara ardı ardına yenilmeye başlayınca İngiltere ve Fransa Ruslara yardım amacıyla Çanakkale projesini devreye koydular. Amaç bu yoldan Ruslara yardım etmek, Osmanlı Devletini ortadan kaldırmaktı.

1914 yılının 19 Şubatında İngiltere ve Fransa Çanakkale Boğazında Kumkale ve Settülbahir’i bombalamaya başladılar. Bir aylık bombalama sonucu Türk mevzilerinin tamamen sustuğunu sanan düşman gemileri 18 Mart 1915’te Çanakkale’yi rahatça geçebileceklerini düşündüler. Ancak Nusrat Mayın Gemisinin döşediği mayınlar ve Türk topçularının yoğun ateşi sonunda altı çok önemli zırhlılarını kaybettiler. Çanakkale’yi geçemeyeceklerini anladılar.

İşte bu direniş ve karşı koyma ile ÇANAKKALE’de:

  • Tarihin en eski milletlerinden biri,
  • Kan ve ter içinde,
  • Bir daha uyumamak, kandırılmamak, sömürülmemek, ezilmemek için çığlık çığlığa diriliyordu.

Ve Türk ordusu gerek denizden ve gerek karadan gelen bu saldırılara karşı Anafartalar Grup Komutanı Albay Mustafa Kemal komutasında kahramanca direnerek İngilizlerin bu çevirme harekâtını başarı ile önledi. Mustafa Kemal’in ve Türk askerinin akıllara durgunluk veren bu başarısı sonucu 09 Ocak 1916’da düşman birlikleri geri çekilerek Çanakkale projesine son vermek zorunda kaldılar. Bu savaşta Osmanlı ordusu iki yüz elli bin şehit verdi. Düşman ordusu da bir o kadar kayıp verdi.

Bu direniş ve başarı sonunda:

  • Albay Mustafa Kemal adı tüm ülkede Anafartalar kahramanı olarak ünlendi, Mustafa Kemal gerçeği dünya tarihine altın harflerle yazıldı.
  • Bu üstün başarı ile Ulusal Kurtuluş savaşının ilk meşalesi yakıldı, önsözü yazılmış oldu.
  • Osmanlı ve İstanbul kurtuldu.
  • Türk ulusu özgüven kazandı.
  • Yardım alamayan Çarlık Rusya’sı 1917 Ekim devrimi sonunda yıkıldı.
  • Bu zafer; tüm ezilen, sömürülen mazlum uluslara, sömürgeciliğe ve emperyalizme karşı durma bilinci ve direnci aşılayarak, örnek oldu.

Çanakkale ateşi ile başlayan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde başarı ile sonuçlanan Ulusal Kurtuluş Savaşı sonunda kurulan laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti bizlere:

  • Düşmanların kirli ayaklarından temizlenmiş bir vatan,
  • Yüzünü çağdaşlığa ve çağdaş uygarlık düzeyine çevirmiş bir ulus,
  • Aklın ve bilimin rehberliğinde ulusal sınırları içinde bağımsız bir devlet,
  • Geleceğimizin güvencesi olan Atatürk ilke ve devrimlerini kazandırdı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Fatsa Şubesi olarak; geçmişte olduğu gibi günümüzde de, Türk insanının ve tüm cumhuriyetçilerin, demokrasi ve laiklik yanlısı güçlerin, bugün yaşadığımız tüm olumsuzluklara, tüm hukuksuz, adaletsiz uygulamalara, baskı ve sindirme çabalarına, terör saldırılarına karşın, emperyalizme, iç ve dış hainlere karşı laik, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyetini, Atatürk ilke ve devrimlerini koruma ve kollamada aynı cesaret, kahramanlık ve kararlılığı sonuna adar göstereceklerine yürekten inanıyor, bu kahramanlık destanını yaratan tüm şehitlerimizi ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz anıları önünde saygıyla eğiliyor ve tüm yurtseverlere mutlaka gidip Çanakkale’yi görmelerini öneriyoruz.

Nurhilal Gündüz

Şube Bşk.- ADD Fatsa Şb.Ynt.Krl.Adına

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P