eskort samsun

ÜNYENETHABER

Gürültü Kirliliğine Yol Açanlar Cezasız Kalmayacak

Gürültü Kirliliğine Yol Açanlar Cezasız Kalmayacak
28 Mart 2016 - 18:21

yk
Ünye Kaymakamı Mustafa Demir uyardı; aşırı ses ve gürültü çıkararak kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yok. Aksi hareket edenler yasalar karşısında suç işlemiş olurlar.

Demir, Ünyelilerin genelde konu ile ilgili hassas olduklarını, ancak gürültü kirliğine yol açarak suç işleyenlerin bunun cezasını çekeceklerini, emniyet güçlerinin olayı yakından takip ettiklerini söyledi.

İlçe Kaymakamını ziyaretinde Ünyelilerin aşırı ses ve gürültüden çok muzdarip olduğuna dikkat çeken Şeyh Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan, olayın mülki idare ve belediye tarafından takibinin önemine vurgu yaptı.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, yaklaşan yaz mevsimi öncesinde gürültü kirliliğine dikkat çekti. Şeyh Yunus Emre Derneği yönetiminin ziyaretinde dile getirdikleri gürültü kirliliği konusunda, kimsenin kimseyi hiç bir konuda rahatsız edemeyeceği gibi aşırı ses ve gürültüye yol açarak ta rahatsız edemeyeceğini belirten Mustafa Demir; Ünyeliler genelde konu ile ilgili hassas davranıyor, aşırı ses ve gürültüye fırsat vermiyorlar. Ancak sayıları az da olsa bazıları maalesef aynı hassasiyeti göstermiyor. Düğün, sünnet, asker vb. konvoylarda her araç değilse de bazı araçların sürücüleri çevreye verdikleri rahatsızlığa aldırış etmiyor, yüksek sesle sürekli korna çalıyorlar. Hiç kimsenin böyle bir hakkı yok, yapılan iş suçtur. Suç işleyenlerin de cezalarını çekeceklerini çok iyi bilmeleri gerekiyor. Emniyet güçleri konu ile ilgili hassaslar, çok daha hassas olacaklar, suç işleyenlerin cezasını vereceklerdir, dedi.

Diğer taraftan, düğünlerde ve çeşitli programlarda atılan havai fişek konusunun da önemli olduğunu söyleyen Kaymakam Demir, havai fişeğin istenilen zamanda istenildiği kadar atılmasının sakıncasına değindi, buna da düzenleme getireceklerini söyledi.

Şeyh Yunus Emre Derneği yönetiminin Ünye Kaymakamını ziyaretinde konuya değinen Dernek Başkanı Yaşar Argan, dernek olarak önceki yıllarda da konuya dikkat çektiklerini ancak aşırı ses ve gürültü konusundaki rahatsızlığın devam ettiğini belirterek; dernek olarak konuyu Büyükşehir ve Valiliğe de intikal ettirdik. Gürültü kirliliğinin suç olduğu ve suç işleyenlere gerekli cezanın verileceği belirtildi. Biz inanıyoruz ki mülki idare ve belediye ekipleri kim nerde aşırı ses çıkartarak çevreye rahatsızlık veriyorsa gerekli uyarıyı yapacak, cezasını vereceklerdir. Artık böylesine zararlı, ilkel ve kul hakkına yol açan yanlış son bulmalı, insanlar gündüz ve gecelerini rahat ve huzur içinde geçirmelidir, dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-