eskort samsun

ÜNYENETHABER

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALMANIN PÜF NOKTALARI

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALMANIN PÜF NOKTALARI
05 Mayıs 2016 - 23:42

nhgBaharın gelmesiyle güneş yüzünü gösterirken, Arif Öziç Optik sorumlusu Kadir Eyüpoğlu yani Ünye’nin Fındık Kadir’i, seyyar satıcılardan ucuz gözlük alınmaması gerektiğini söyledi.

Arif Öziç Optik adıyla yaklaşık 10 yıldır Ünye’de halka hizmet veren Kadir EYÜPOĞLU ,sağlıklı güneş gözlüğü alımı ve kullanımı ile ilgili tüyolar verdi.

Kalitesiz güneş gözlüklerinin güneş ışınlarını süzemediğine ve göz rahatsızlıklarına sebebiyet verdiğine dikkat çeken Eyüpoğlu:

“Öncelikle, gözlük, görmeyi temin eden optik bir sağlık gereci, Optisyenlik veya Gözlükçülük ise Sağlık Bakanlığının gözetim ve denetiminde olan bir sağlık mesleğidir.

Gözlük kullanıcıları ve yeni kullanacak kişiler ihtiyaç yada isteklerine göre dereceli gözlük isterlerse de güneş gözlüğü kullanacak olsunlar bazı hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.1238919_10201271691447728_1176032177_n

Bir gözlüğün kaliteli olabilmesi tasarımının yanı sıra, insan sağlığı açısından, kullanılan kimyasalların alerjik yada toksik etki yaratmadığından emin olunmasına, dış etmenlere karşı dayanıklı olmasına bağlıdır. Kullanılan metallerin, vidaların, yayların, ölçümlerin, kaynağın bağlama direncinin istenilen uygunluktan olmasına dikkat edilmelidir.

Bizlerin daha çok ilgilendirdiği estetik uygunluk dışında, göz sağlığını büyük ölçüde etkileyen ciddi bir iştir. Yukarıda sayılan özelliklere dikkat etmek uygun olacaktır. Aksi halde herhangi bir yerden (İşporta) gibi elde edilen herhangi bir gözlük, yeterli göz koruması sağlamadığı gibi zararlı da olmaktadır.

Normalde karanlık ortamlarda göz bebeklerimizde büyüme oluşur. Böylece daha çok ışık göz bebeklerimizden içeri sızar. Eğer %100 ultraviyole koruyuculuğu olmayan camları takarsak karanlık bir ortam oluşacağından göz bebeklerimiz bebeklerimiz genişleyecektir. Ve koruyuculuk oranı düşük olan bu camlardan geçen UV ışınları gözümüze daha fazla zarar verecektir.

Standartlara uygun güneş gözlüğü camları, araç kullanırken trafik sinyal ışık renklerinin fark edilmemesinde bir güç yaratmamalıdır. Kırmızı yeşil renkler birbirinden kolayca ayırt edilmeli ve tanınmalıdır. Ucuz İşportada satılan güneş gözlükleri ile trafikte sinyal ışık renklerinin algılanmasında güçlük meydana gelebilir, buda sürüş güvenliğini bozar, kazalara sebep olabilir.

Batı da hazır takılabilen okuma gözlükleri marketlerde satılır ve yukarıda belirtilen standartlara göre üretilir. Türkiye’mizde numaralı gözlükler reçetesiz satılamaz. Ancak cami önlerinde işportada hazır nu maralı gözlükler satılmaktadır, bunlar çoğu zaman uzak doğu Çin meşeilidir. Camları organik değil akriliktir. Sosyal güvenlik kurumları bu gözlükler müşteriye verildiğinde sözleşmelerini fesih etmektedir. Gözün ve yüzün yaralanmalara karşı korunması ve emniyeti çok önemli bir husustur.  Cam olan güneş gözlüklerinde (işportada) ham madde olarak pencere camı ham maddesi kullanılmaktadır. Bu malzeme çok kırılgandır.Optik camlar pencere camlarına göre 6 defa daha fazla basınca karşı dirençlidir. Kırıldığında dağılarak göze zarar vermezler. İşporta gözlüklerinin bu riski çok yüksektir.

Güneş gözlüğü seçiminin kişisel zevke bağlı olmasının yanında her cam renginin farklı özelliği vardır.

Günlük kullanım için camları yeşil ve kahverengi olan gözlükler en idealleridir. Kahverengi gözlük camları, kontrast artırıcı özelliğe sahiptir ve yelkencilik, balık tutma, kayak ve benzeri sporlarda yüksek ışık parlamalarına karşı mükemmeldir. Ayrıca bulutlu havada ve güneşlenirken kullanılan ideal bir renktir.

Mavi renkli gözlük camları karda en iyi görmeyi sağlar. Kırmızı ve pembe renkli camlar ise bilgisayarda en iyi görmeyi sağlayan renklerdir. Genel amaçlı kullanım için gri renkteki gözlük camlarını öneririz. ,

Büyük ve gözleri çevreleyen güneş gözlük çerçeveleri, göze kenarlardan gelen ışınları azaltmak nedeniyle seçilir. İdeal güneş gözlüğü rengi olarak gri, kahverengi ve yeşil tercih edilebilir. Standartlara uygun gözlükçülerden elde edebilecek bu renkteki ürünler, trafik sinyalizasyon renklerini iyi ayırt etmeye de imkân verir.

Gece asla hiçbir şart ve koşulda güneş gözlüğü takılmaz. Gece araç kullanırken en ideal cam, antirefle kaplı beyaz camlardır.

İşportadan ünlü markaların kötü taklitleri asla alınmamalı. O gözlükler ultraviyole radyasyonunu tutmadığından, sinyalizasyon renk ayrımı yapmadığından kolayca kırılarak yüz ve göz yaralanmalarına neden olabilir.

Sonuç olarak güneş gözlüğü renkli iki cam ve sıradan bir çerçeveden ibaret değildir. Tüketiciler dışarıdan bakarak yada gözlemleyerek bu özellikleri asla anlayamazlar.

Güneş gözlüğü satın alırken, uzun dönemde gözlerin sağlığını maksimum koruyacak ürünleri seçin. Toplumun ve fertlerin sağlığını korumak en önemli hedefimizdir.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-