eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

5 NİSAN TEKNİKERLER GÜNÜ

5 NİSAN TEKNİKERLER GÜNÜ
05 Nisan 2016 - 10:07

 1112-1024x7681

5 Nisan Teknikerler İçin buruk bir gün ama Avukatlar Günü ile aynı günde olması bizlere ayrı bir sevinç, onur ve gurur vermektedir.

 

Yasalar çerçevesinde Mazlumu da Zalimi de koruyan, haksızlıklara karşı adaleti arayan Avukatlık mesleğini icra eden ve çok daha önemlisi biz teknikerlerin en önemli destekçileri ve dostları olan Adaletin, hak, hukuk ve özgürlüklerin temsilcileri, aynı zamanda savunucuları olan tüm avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü yürekten kutluyorum.

 

Meslektaşlarımız “TEKNİKERLER GÜNÜ”nü bu yılda buruk biçimde idrak ediyorlar.

Ekonominin temel unsurları arasında gösterilen emek ve sermaye kavramının temel dinamiklerinden bir tanesi de Tekniker meslek ünvanıdır. Çalışma hayatında her türlü olumsuzluğa ve kıt kaynaklara karşın bireysel gayretlerle, hem çalışan hem de işveren konumunda teknikerler büyük başarılara imza atmışlardır. Biz bu bireysel başarıların, tekniker meslek kitlesi tarafından da ekonomik ve sosyal açıdan katma değer olarak ülkemize geri dönüşümünü arzu ediyoruz.

 

Çalışma hayatında;

 

İş güvenliği dersi okutulup, iş güvenliğinden diskalifiye edilirse, elektrik teknikerliği okutulup, 20 daireli, hatta 10 daireli yapının projesine imza atması yasaklanırsa, inşaat teknikerliği okutulup, inşaat şantiye şefliğinde asansörlü yapılarda, merkezi ısıtmalı yapılarda kısıtlamaya tabii tutulursa, gıda güvenliğinden uzak tutulursa, arıcılık eğitimi verilip, bal üretimi engellenirse, ekmekçilik okutulup, ekmek yapması, fırın açması engellenirse, harita ve kadastro eğitimi verilip, mesleğini icra etmesi engellenirse, makine eğitimi alıp, lpg dönüşümüne imzası çok görülürse, su ürünleri teknikeri olarak yetiştirilip, balıkçılıkta istihdamı engellenirse, diş teknikerliği okutulup, diş tedavisi yapmasına izin verilmezse, çevre teknikeri olarak yetiştirilip, çevre koruma yönetmeliğinin dışında tutulursa, diyaliz teknikerliği okutulup, buna rağmen bu görev hemşirelere verilirse, eczane teknikerliği unvanı verilip, eczane açmasına izin verilmezse, gıda teknikerliği okutulup, gıda ile hiçbir yetki verilmezse, kimya teknikerliği okutulup, kimya laboratuarlarında istihdam edilmezse, laboratuar teknikerliği okuyup, laboratuar açmasına izin verilmiyorsa, restorasyon teknikerliği okutulup ta, restorasyon işlerine girmesi engelleniyorsa, doğalgaz teknikerliği okutulup ta, doğalgaz konusunda iş yeri açamıyorsa, veteriner sağlık teknikerliği diploması verilip, sağlık kabini açmasına izin verilmezse, tarım teknikerliği diploması verilip, çiftçilere tarımsal danışmanlık eğitimi vermesi yasaklanırsa, bu ülke de TEKNİKER YETİŞTİRMENİN AMAC, HEDEFİ, GEREKÇELERİ NE OLABİLİR? Tek cümle ile “TEKNİKERLERİ, AİLELERİNİ KANDIRMAK, ÜLKE KAYNAKLARINI MADDİ VE MANEVİ YÖNDEN İSRAF ETMEK”ten başka bir şey olamaz.

 

Bakınız bizler aslında kimsenin rahatını bozmak düşüncesinde değiliz. Aldığımız eğitim, sahip olduğumuz yeterlilikle, “Biz Teknikeriz”. Hiç kimseyle sürtüşmeye uğraşmaya niyetimiz de yok zamanımız da. Bizler de bu ülkenin evlatlarıyız. Daha üretken, daha verimli, daha kaliteli, daha duyarlı bir iş paylaşımı istiyoruz. Ülkemizin kalkınması için alın teri akıtacağımız çalışma ortamı istiyoruz.

 

Toplumun tüm kesimlerine sesleniyoruz.

Teknikerlere karşı yapılan bu haksızlıklar bir gün sizin de kapınızı çalabilir.

Nitelikli eleman hizmetine talipseniz, Kaliteli mal ve ürün kullanmak isterseniz, Teknolojimizin ileri düzeyde olmasını isterseniz, Sağlıklı besinleri tüketip, sağlıklı yaşamak isterseniz,

Kısacası; Kaliteli yaşam isterseniz, teknikerlerin sorunlarına çözüm üretiniz.

 

Türkiye’de ki en kapsamlı mesleki potansiyele sahip topluluğun huzur ve mutluluğu, sizlerin de mutluluğu olacaktır.

 

İnşallah 14 – 15 Nisanda Ankara da yapacağımız toplantı sonunda 2008 yılından beri bekleyen yasa tasarımızı yeniden gündeme getireceğiz.  Türk Teknikerler Birliği Oda Yasa Tasarısı için bölgemiz milletvekilleri ile görüşerek destek isteyeceğiz. Bizler Teknikerler Birliği yetkilileri olarak tüm milletvekillerimizin kapısını çalacağız. İktidarıyla, muhalefetiyle bölge milletvekillerimizin de imzasını bu yasa tasarısının altında görmek istiyor ve en kısa zamanda da TBMM’de yasalaşmasını istiyoruz.

 

Sorunlarla boğuşan değil, dünya ile yarışan bir Türkiye düşüncesiyle, 5 Nisan Tekniker Günü’nde bütün teknikerlerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

 

5 NİSAN TEKNİKERLER GÜNÜ KUTLU OLSUN….

 

Musa KIRANLI

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi

Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-