eskort samsun

ÜNYENETHABER

TEKNİKERLER BİRLİĞİ TÜRKİYE 5. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

TEKNİKERLER BİRLİĞİ TÜRKİYE 5. BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
20 Nisan 2016 - 16:23

 Ank.6 Tekniker

Hızla değişen teknolojik gelişmeler, hızla artan iç göçler ve nüfus artışı ile beraberinde insanlarımızın ihtiyaç duyduğu konut, sağlık, eğitim, kültür ve yaşam yapıları ile bu yapıların, yol, su, elektrik, doğalgaz, telefon ve benzer ihtiyaç olan alt yapı talepleri de hızla artmaktadır. Artan bu talepleri karşılamak, kaynakları doğru ve verimli kullanmak için eğitimli nitelikli teknik kişilere ihtiyaç vardır.

 

Teknikerler aldıkları teknik eğitim sonrasında bilgi ve becerilerini sanayiye üretime aktararak ülkemiz ekonomisine katkı sağlamakta, yurdum insanının yaşam standardının yükselmesinde önemli hizmetler üreten, tüm engellemelere rağmen serbest piyasada, masa başında değil sahada görev yaparak, iş, istihdam yaratan, ülkesini, milletini, bayrağını seven ana babaların evlatlarıdır.

 

Milletlerin yükselişinin altındaki en önemli faktör, bilim ve teknoloji alanındaki başarıdır. Bilim ve teknoloji de Mesleki Teknik eğitimle olur. Bunun ilk adımı Meslek Liseleri olup devamı ise MYO larıdır.

 

MYO ları teknik programdan mezun olan Teknikerler teknoloji ve bilimin ana elemanları olarak ülkemizin vazgeçilmezleridir. 

 

Tekniker meselesi sadece teknikerlerin değil memleketin meselesidir. Unutmayalım ki, bir insanın vücudunun kalbi var ise, ülke sanayisinin kalbi olmazsa olmazı Meslek Yüksek Okulları, burada yetişen “TEKNİKERLER”dir.

 

Tekniker (Teknik) ve meslek elemanları (İktisadi) lise ve ya ticaret veya teknik lise eğitimi üzerine 2 yıl meslek yüksek okullarında teknik ve mesleki eğitim alarak iş hayatına başlayan ve bu alanda ülkemizin bilgi ve teknoloji çağını yakalaması için belirli ölçeklerle tasarım ve proje yapan, uygulama da sahada en büyük sorumluluğu alan meslek guruplarıdır.

 

Meslek yüksekokulu mezunu yaklaşık 2 milyon tekniker ülkemizin kalkınması için çalışmak istiyor. Türkiye’nin yüksek teknik öğrenimli nitelikli insan potansiyeli olan “TEKNİKER” lerin problemlerini ortadan kaldırmak, teknik eğitimli nitelikli insan potansiyelimizi harekete geçirmek ülkemizi daha yukarıya taşıyacaktır.

 

14 – 15 Nisan tarihinde Türkiye Teknikerler Birliği Genel Merkez tarafından düzenlenen, Şube Yöneticilerimiz, İl Temsilcileri katılımları ile  Türkiye Teknikerler Birliği 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcimiz, Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa KIRANLI nında katıldığı Türkiye Teknikerler Birliği 5. Başkanlar Kurulu Toplantısında;

 

 

 

Toplantıya Genel Merkez Yönetimi ile Türkiye genelinde 9 il Şube başkanı, 39 il temsilcisi katıldı.

 

Birinci gün; mesleki iç eğitim ağırlıklı bilgilendirme ve tanışma sonrası TEPEB “Binalarda Isı Yalıtımı Enerji ve Enerji Performansı” , “Binalarda Enerji Performansı Teknisyenliği Avrupa Sertifikası” eğitimi konulu seminere katılacak 50 kişinin seçimi yapıldı. Bu çok önemli olan eğitim seminerine Ordu İl temsilcimiz, Ünye Fen Adamları Derneği Başkanı Musa Kıranlı da  katılacaklar arasında..

 

İkinci gün ise; kimsenin farkında olmadığı korkunç rakama dikkat çekildi. Bugün Ülkemizde 160 farklı Teknikerlik Branşında 2.800.000 teknikerin olduğu,  genel olarak tekniker sorunları-mesleki eğitim ve Meslek Yüksek okulları eğitimi-geleceği ve mezuniyet sonrası istihdam sorunları tartışıldı.

 

Sonrasında sorunların ve çözümlerin olduğu dosya Teknikerler Birliği Genel Başkanı ile İl şube başkanları ve il temsilcileri ile birlikte bölge milletvekillerine yapılan ziyaretler ile dosya takdim edildi.

 

Bugüne kadar 14 dosya takdim ettik. Sorunlarımızı anlattığımızda hiç kimse bizlere haksızsınız demedi. Hatta şaşkınlıklarını gizlemediler. Sorunlarımızı dile getirmediğimiz sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız kalmıştır.

 

14- 15 Nisan tarihlerinde T.B.M.M ziyaretlerimizde bizlere yardımcı olan ilgilenen CHP İlçe Bşk. Ali Yalçın ve özellikle de bizlere yakın ilgi gösteren AKP Ünye İlçe Bşk. Arif Ergün’e ve Ankara da bizlere gösterdikleri ilgi alaka için Başbakan Yrd. Sayın Numan Kurtulmuş beyefendiye, AKP Ordu Mv. Sayın Oktay Çanak ve özellikle de AKP Ordu Mv. Sayın Metin Gündoğdu’ya, MHP İstanbul Mv. Sayın İsmail Faruk Aksu’ya, AKP Osmaniye Mv. Sayın Mücahit Durmuş Oğlu ve Mv. Dr. Suat Önal’a ve daha birçok ziyarette bulunduğumuz  milletvekillerimize gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.  

 

Türkiye de meslek eğitimi almış meslek mensuplarından mühendis ve teknisyenlerin hatta bakkalların, Berberlerin,  Ekmekçilerin, Terzilerin, Ayakkabıcıların, şoförlerin, seyyar satıcıların, pazarcıların tüm mesleklerin odaları vardır. Ülkemiz sanayileşerek bilgi çağını yakalaması sürecinde mesleki yüksek eğitim almış olarak çalışan insanların önemi her gün artmakta olup Anayasanın 135 ci maddesinde belirtilen yine yasalarca tanımlanan “tekniker” ünvanı verilen iki yıl mesleki eğitim gören teknikerlerin halen mesleki odası yoktur. 

 

Endüstri, Sanayi ve Ticaret bütünlüğünün; İş Dünyası içerisinde azami verime ulaşmasında, çalışanların iş disiplinini mesleki prensiplere uyma konusunda Meslek Odaları ve Kuruluşları çok büyük önem arz etmektedir.

 

Teknikerler olarak bizlerin asla siyasi kimliği yoktur, herhangi bir siyasi parti ya da tarafın yanında değil, bizler sadece aldığımız teknik eğitim, bilgi ve yeteneklerimizi ülkemizin kalkınmasında, toplumumuzun yaşam seviyesinin yükselmesi yolunda üreterek istihdam olmak için çabalıyoruz. Bu ülkenin nasıl kurulduğunu ve bugünlere nasıl geldiğini bilen eğitimli nitelikli bir topluluğuz. Doğduğumuz doyduğumuz memleketimize, birlikte yaşadığımız topluma hizmet etmenin onuru ile üstlenmiş olduğumuz sorumluluğumuzun farkındayız.

Eğer bir ülke; kalkınmak gelişmek istiyorsa, nitelikli eleman hizmetine talipse, kaliteli mal ve ürün kullanmak istiyorsa, teknolojinin iler seviyede olmasını istiyorsa, sağlıklı besinler tüketip, sağlıklı yaşamak istiyorsa, kısacası; modern bir ülkede insanca kaliteli yaşam istiyorsanız teknikerlerin yaşadığı sorunların çözümüne destek verilmelidir.

Yapılan reformlarla hızla değişen büyüyen ülkemizde, yeri geldiğinde bir gecede kanun çıkartılan ülkemizde,  mesleki ve teknik eğitim almış mezun sayıları 2 milyonu geçmiş olan teknikerlerin ve teknisyenlerin, aileleri ile birlikte 7 milyonun beklentisi meslek, hak ve serbest piyasada yaşadıkları sorunların çözümü olacak olan Tekniker Odalar Birliğinin kurulmasında T.B.M.M göreve davet ediyoruz.

 

Devletimizden iş, mevki, makam istemiyoruz. Kimseden sadakada istemiyoruz. Biz çoğu, işçi, memur, çiftçi, dar gelirli ailelerin evlatlarıyız, zekiyiz, becerikliyiz, kimseden az zeki değiliz, biz aldığımız teknik eğitim sonunda bilgi ve becerilerimizi ülkemizin gelişmesinde yükselmesinde alın teri dökmek üretmek istiyoruz.

 

Nitelikli insan gücü nerede varsa o toplumun aşamayacağı, ulaşamayacağı hedef yoktur. Nitelikli insan kaynağı, kalkınma stratejilerinin en önemli faktörüdür. Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknik eleman potansiyelini harekete geçirmek inanıyoruz ki Ülkemizi daha yukarıya taşıyacaktır.

Sorunlarla boğuşan kavga eden değil, dünya ile yarışan bir Türkiye düşüncesiyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. 

                                                                                     

                                                                                                              Musa KIRANLI  

                Türkiye Teknikerler Birliği ORDU İl Temsilcisi

                                              

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-