eskort samsun

ÜNYENETHABER

23 Nisan Ünye’de Çoşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ünye’de Çoşkuyla Kutlandı
23 Nisan 2016 - 14:53

13043684_726228307479657_4544863720294273947_n

23 Nisan Çocuk Bayramı Ünye’de de coşku ile kutlandı. Kutlamalarda  Çocukları gösterileri ile hem eğlendiler, hem de eğlendirdiler.

23 Nisan kutlamaları Ünye’de Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Kutlamalara Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Gökhan Coşkun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile öğrenci öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan Ünye’de ki kutlama programına bu yıl ilk kez Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Gürcistan’dan gelen çocuklar folklor gösterisi ile bayram coşkusuna ortak oldular.

Anaokulu öğrencilerinin gösterileri ile başlayan kutlamalarda Ünye’nin Dünkü Çocukları gurubunun oyunları,Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve Gürcistan’dan gelen çocukların folklor gösterisi ile son buldu.

Unutulmaya yüz tutmuş oyunları her milli bayramlarda sergileyerek kutlamalara renk katan Ünye’nin Dünkü Çocukları adına konuşan Orta Çarşı Çocukları Derneği başkanı Bekir Şimşek, 2002 yılından bu yana eski oyunları oynayarak kültürümüzü gelecek kuşaklara taşımayı hedeflediklerini belirterek, “Çocukluğumuzda oynadığımız ancak bu günlerde unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar gün yüzüne çıkararak kültürümüzü yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklara bu kültürü yaşatmak ve öğretmek için her bayramda olduğu gibi bundan sonraki bayramlarda da bu ve benzeri gösterilere devam edeceğiz” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-