eskort samsun

ÜNYENETHABER

21 SAATLİK SUSUZLUĞUN SUÇLUSU BULUNDU

21 SAATLİK SUSUZLUĞUN SUÇLUSU BULUNDU
27 Nisan 2016 - 14:50

izmirliler-dikkat-su-kesintisi_2Karşıyaka Mahallesi Sönmez Sokak’ta dün saat 10.00 sıralarında içme suyu ana şebeke borusunun patlamasının ardından Ünye’nin tamamı susuz kaldı. OSKİ ekipleri, yaklaşık 2 metre derinlikteki ana şebeke borusunda yaptıkları 21 saat çalışmanın ardından sabah saat 07:00 sular musluklardan akmaya başladı.

Uzun süre kenti susuz bırakan , su kesintilerinin sebebi ve perde arkası ortaya çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre imar revizyon planı için çalışmalar yürüten yüklenici firma ve Ünye Belediyesi’nin çalışma yapmadan önce hiç bir kurumla  bölge altyapı için  araştırma ve bilgi alış verisi yapmamasından kaynaklandığı bilgisine ulaştık.  Bölgede yapılan revizyon çalışmaların , OSKİ Genel Müdürlüğü bilgisi dışında gerçekleştiğini ve her hangi  kişi ve kurumun bilgi talebi olmamasının bu hataya sebep olduğunu  öğrenildi.

Sadece vatandaşlara ve mahalleliye  sorularak ezbere ve hiçbir teknik belgeye dayalı olmadan yapılan çalışmanın ceremesini Ünye halkı 21 saat susuz kalarak çekti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-