eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye ADD Şubesinden Laiklik Karşıtlarına Açıklama

Ünye ADD Şubesinden Laiklik Karşıtlarına Açıklama
27 Nisan 2016 - 17:30

ff

Atatürkçü Düşünce Derneği Ünye Şube Başkanı Ali Rıza Ateş, laiklik karşıtlarına karşı basın açıklaması yaptı.

Başkan Ali Rıza Ateş; “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizin olmaz ise olmaz kuralı dediği LAİKLİĞİ yıllar boyu bir türlü içine sindirmeyen ve anlamak istemeyen biri olan SN. İsmail Kahraman’ın halkın temsil edildiği yüce meclisin başkanlığına seçilmesi ile başlayan garabetli süreç gün ışığına çıkmış ve meyvelerini vermeye başlamıştır.” diyerek sözlerine başladı.

Ateş açıklamasında şunları kaydetti; “Hukuki bilgisi, siyasi tarih bilgisi, hatta din bilgisi zaafa uğramış bu tür insanların, meclis başkanlığına seçilmiş olması, aynı zihniyette olan siyasi iktidarın ve onun mensubu olduğu milletvekillerinin desteği ile gerçekleşmiştir. Bu zihniyette olanlar laikliği anlayamaz, anlamak da istemezler. O zaman bir kez daha hatırlatalım, Laiklik ; dini inançları ve ibadetleri güvence altına alan, dini özgürlüğü savunan, uygar, modern ve çağdaş olmayı benimseyen, demokrasiyi ve insan haklarını savunan din ve devlet işlerini birbirine karıştırmayan bir kavramdır.

Türk milleti adına anayasaya sadık kalınacağına ait edinilen yeminin insanın onuru, şerefi, namusu ve haysiyeti olup, millete verilen sadakat sözüdür. Beğenir beğenmezsin, eksiği ve fazlasıyla bu milletin kabul ettiği an anayasaya sadakat yemini eden bu şahıs, yaptığı açıklamalarıyla anayasayı ihlal etmiştir. Bu talihsiz beyanı söyleyen sıradan bir yurttaş değil, meclisin başkanıdır. Anayasayı bu şekilde ihlal eden ve onun olmaz ise olmaz kuralı olan, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen laikliği, hiçe sayan bu şahsın, o makamda bir saniye bile kalması bize göre bu ulusa yaşatılan zulümdür.

Atatürkçü Düşünce Dernekleri olarak Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz. Bu şahsın büyük Türk milletinden özür dileyerek derhal o yüce makamdan istifa etmesini istiyoruz. Aksi halde, yurdun dört bucağına dağılmış biz Atatürkçüler ve Cumhuriyet sevdalıları ile, çoğunluğu bizler gibi feveran eden ve bizler gibi düşünen yüce milletimizle meclise yürümeye kararlı olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz.

Bu tür insanlar hiç mi başını kaldırıp, Orta Doğu bataklığına ve birbirini din uğruna boğazlayan İslam alemine bakmazlar. Laikliğin olmadığı ve dine dayalı ülkesini yöneten diktatörlerin kendi ülke insanlarına yaşattıkları mezalimleri ölümleri neden görmezler.

Bu meclis başkanını Türkiye Cumhuriyeti’nin meclis başkanı olarak tanımıyoruz, tanımayacağız ve saygı da duymayacağız. Bu şahsın bu ve buna benzer beyanatlarının da Ülkemiz insanlarını asla ayrıştıramayacağını,  tam aksine Cumhuriyetimize ve onun kazanımlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını, bu beyni sulanmışlara anlatıncaya kadar mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Devlet kademelerinde görevli herkesin, şunu bilmelerini istiyoruz. Cumhuriyetimizin değerlerine, laiklik düzene, Atatürk devrim ve ilkelerine kim zarar vermeye kalkarsa, makamı ve konumu ne olursa olsun, o koltuğu başlarına geçirir, ve o makamları onların başlarına yıkarız. Herkesin aklını başına almasını, söz ve söylemlerine dikkat etmesini, bu tür nabız yoklamaları ile halkı bölmeye ve kaosa sürüklemeye çalışanlara da hesabını yasalar önünde ödeteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluş amacının, bu tür zihniyetle ülkeyi yönetenlere karşı verilen mücadele açısından, ne kadar önemli olduğu bugün daha da iyi anlaşılmaktadır.

Bu şahsa sormak lazım, laikliğin olmadığı bir anayasa ile, Avrupa Birliğine nasıl gireceksiniz, böyle bir anayasayı Avrupa normlarını nasıl adapte edeceksiniz, bu kafa ile Ulusumuzu Avrupa Birliğine girdik, giriyoruz yalanları ile ne zamana kadar kandıracaksınız? Bu millet senin yapmayı düşündüğün dinci anayasadan, çok daha dindar ve inançlıdır. Kendini boş yere yorma.

Tüm yurt severleri, tüm Cumhuriyetçileri, tüm laiklik yanlılarını, tüm Atatürkçüleri siyasi görüşü, inancı, mezhebi  ne olursa olsun ayrımsız hepinizi, Atatürkçü Düşünce etrafında toplamaya devam ettiğimizi, bu birlikteliğimiz sayesinde, bu tür gerici ve basiretsiz saygıya laik olmayan yöneticilerin hem makamlarından, hemde halktan arındırılmış olacağımıza olan inancımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-