eskort samsun

ÜNYENETHABER

OSKİ’ DE UZAKTAN ENERJİ TAKİP CİHAZI KULLANILMAYA BAŞLANDI

OSKİ’ DE UZAKTAN ENERJİ TAKİP CİHAZI KULLANILMAYA BAŞLANDI
02 Mayıs 2016 - 12:22

KAPAK

Saha ve arazide sürdüğü yatırım faaliyetlerini aralıksız sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, kurumsal faaliyetlerini de aynı hız ve tempoyla sürdürmeye devam ediyor. Personellerini daha verimli ve aktif çalıştırılması üzerine elektrik enerjisi kullandığı işletmelerinde uzaktan enerji takip cihazları kullanmaya başladı.

UZAKTAN ENERJİ TAKİP SİSTEMİYLE TESİSLERİNDE ELEKTRİK ENERJİ TÜKETİMLERİ İZELENİYOR

OSKİ’nin sorumluluk alanındaki tesislerde sistem kurulmadan önce ilgili teknik personeller tarafından elektrik sayacının değerleri rutin olarak 2alınarak manuel olarak hesaplanmaktaydı. Sistemin kurulmasıyla birlikte tesislerin bilgisayar ortamında online olarak enerji tüketim değerlerinin izlenebilmesi sağlandı. Böylece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ‘ nın belirlediği endüktif ve kapasitif sınır değerini aşan ve cezaya yaklaşan tesisler hakkında bilgilendirme mailleri personellere iletilmeye başlanarak tesislerin online olarak takip edilmesi sağlandı.

TEKNİK KONULAR VE SİSTEM ÜZERİNE UZMANLAR TARAFINDAN EĞİTİM VERİLDİ

Yeni kurulan sistemin daha verimli ve aktif bir şekilde kullanılması ve konu üzerinde donanımlı personel çalıştırılması için ARGE enerji ve izleme sistemleri şirketinden gelen yetkililer tarafından kompanzasyon uygulamaları, SVC sistemleri, uzaktan enerji takip cihazlarının kurulumu, sistemin kullanılması ve alınan bilgilerin raporlanması hakkında personellere eğitim verildi.

Eğitime OSKİ Genel Müdürlüğü Su ve Kanal İşletme Dairesine bağlı Mekanik ve Elektrik Şube ile Arıtma Tesisleri Dairesine bağlı Depolar ve Terfiler Şube Müdürlüğüne bağlı teknik personeller ve kurumun çeşitli birimlerinde elektrik alanında çalışan ilgili personeller katılım sağladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-