eskort samsun

ÜNYENETHABER

180 BİNANIN DIŞ CEPHESİNE ESTETİK DOKUNUŞ

180 BİNANIN DIŞ CEPHESİNE ESTETİK DOKUNUŞ
03 Mayıs 2016 - 1:24

lkuÜnye ilçesinde Sahil  üzerinde bulunan binaların dış cephelerinde iyileştirme çalışmaları için projelendirme başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye’de bulunan 180 bina için hazırladığı dış cephe proje çalışmaları devam ediyor.İlk olarak Altınordu’da 225 binada gerçekleşen proje,Ünye ve Fatsa’da uygulanmaya başlayacak.Proje  kapsamında Ünye’de binaların dış cephe ölçümlerine başlandı.

Kent estetiği müdürlüğünden yapılan açıklamada  ”Proje uygulama aşamasında binaların dış yüzeylerindeki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için cepheler boyanacak, antenler merkezi sistemde toplanacak, tabelalar yönetmeliğe uygun hale getirilecek ve pencerelere söve uygulaması yapılacak.Ünye’de bulunan binaların dış cephelerinde iyileştirme çalışmaları başlatacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi,  dış cephe iyileştirme projesi Ekim ayında uygulanacak.

60 GÜNDE YAPILACAK13149975_10207771769045579_302836201_n

Diğer taraftan dış cephe iyileştirme çalışmaları için proje uygulanacak mülklerin sahiplerine, seçilen projenin 60 gün içerisinde uygulanması için hazırlanan tebligatlar gönderilecek. Verilen süre sonunda mülk sahipleri tarafından cepheleri yenilenmeyen binalar, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce yenilenecek. Yapılacak ihale sonucunda ortaya çıkan maliyetin mülk sahipleri nasıl yansıyacağı meclis tarafından belirlenecek.

ŞEHİR GÜZELLEŞECEK

Uygulanacak proje ile şehrin güzellik ve estetiğini ön plana çıkaracak şekilde binaların sıva, mantolama ve boya gibi dış cephe özellikleri, belirlenen standartlara uygun hale getirilecek.İlk olarak Altınordu’da uygulanan projede çıkan maliyetin %75’i Büyükşehir Belediyesi, %25’i mülk sahipleri tarafından karşılandı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-