eskort samsun

ÜNYENETHABER

”ÇKS ÖDEMELERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI”

”ÇKS ÖDEMELERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI”
03 Mayıs 2016 - 0:49

FFVBR2016 yılı alan bazlı gelir desteği başvuru süresinin ise 30 Haziran 2016 tarihinde sona ereceğini, üreticilerin bu tarihe kakar ÇKS işlemlerini yaptırmaları gerektiği belirtildi

‘ÇKS Yönetmeliği çerçevesinde çiftçilerin her yıl üretim dönemine ilişkin Ziraat Odalarından aldıkları ‘Çiftçi belgesi’ ve istenen diğer bilgi ve belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurduğunu ve bakanlıkça verilen fındık destekleme ödemelerinden faydalanacaklar.

ÇKS İŞLEMİ YAPTIRMAYAN DESTEKTEN YARARLANAMAYACAK

ÇKS işlemini yaptırmayan üreticilerin desteklemeden yararlanamayacak. ‘ÇKS yönetmeliğinde 2016 yılı başvuruları için son başvuru tarihi 30 Haziran 2016 olarak belirlendi. Üreticilerin olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden, Ziraat Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurmaları kendi yararlarınadır.

DEKAR BAŞINA 170 TL ÖDENECEK

2015 yılı alan bazlı gelir desteği ödemelerinin, daha önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in açıkladığı gibi Haziran ayının ilk haftası ödenmeye başlanılacak. Fındık fiyatında sorunların yaşandığı bir dönemde destek ödemesini ilaç gibi gelecek. Fındık üreticisine dekar başına 170 TL destek primi ödenecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-