eskort samsun

ÜNYENETHABER

1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

1 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
03 Mayıs 2016 - 0:15

manset_1131 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ayrı meydanlarda kutlandı. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na bağlı sendikalar Atatürk Anıtı’nda kutlama yaparken, Eğitim-İş İlkadım Anıtı önünde 1 Mayıs’ı kutladılar. Bu yıl 126’ncısı düzenlenen bayrama siyasi partilerin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütleri katıldı.

POLİS KUŞ UÇUTMADI

Ordu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ise alanlarda ve bölgelerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kortej yürüyüşü boyunca sivil toplum kuruluşlarına yönelik resmi ve sivil ekipleriyle güvenlik önlemi alan polisler, alanlara girmek isteyen vatandaşların da üzerini aradı. Ayrıca emniyet birimleri şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde de inceleme yaptı.

İLK MEYDANLARA KESK İNDİ

İlk olarak meydanlara Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) indi. Sendika binası önünde başladıkları kortej yürüyüşünde, Sırrı Paşa Caddesinde sloganlar atarak yürüyüşlerine devam etti. İlkadım Anıtı önünde yürüyüşünü sonlandıran Eğitim-İş üyeleri daha sonra anıt önünde düzenledikleri konserle kutlamalarına devam etti. Kutlamalarda açıklamada bulunan Eğitim-İş Ordu Şubesi Başkanı Gündüz Pala, “Bizler kamu emekçileri olarak işçi sınıfının bir parçası olduğumuzun ve geleceğimizin tüm emekçilerle birlikte şekilleneceğinin farkındayız. AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanının “İşçi ve memur ayrımını ortadan kaldıracağız” söyleminin, iş güvencemizin ortadan kaldırılmasına yönelik bir girişim olduğu açıktır. Eğitim-İş, kamu emekçilerinin ekonomik, özlük ve sınıfsal haklar mücadelesinde topyekûn bir hezimet sayılacak olan iş güvencesinin ortadan kaldırılması girişimine, her yerde olduğu gibi 1 Mayıs alanlarında da karşı çıkıyoruz.” dedi. Konuşmanın ardından sloganlarla laiklik vurgusu yapıldı.

KESK, ÇOCUK TACİZLERİNE VE DOĞA KATLİAMINA DİKKAT ÇEKTİ

Meydanlara ikinci inen grup ise Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalar oldu. 19 Eylül İlköğretim Okulu önünde toplanan sendika üyeleri, Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Alanda toplanan KESK üyelerine seslenen Ahmet İncedere, “Çocuklara yönelik cinsel taciz ve tacizcileri kollamanın, doğanın ve yaşam alanlarımızın kar hırsıyla talan edilmesine dur diyeceğiz. Bunun mücadelesini vereceğiz” diye konuştu.

SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK

Ordu’daki etkinliklere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de destek verdi. Parti binalarında toplanan CHP’liler, parti binasından iki alana da yürüyüş yaparak, işçilerin yanında oldukları mesajını verdiler.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-