eskort samsun

ÜNYENETHABER

Çakır’da 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

Çakır’da 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı
03 Mayıs 2016 - 11:26

 aaaaaa

Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Cihan Çakır 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayınladığı mesajında “Zor şartlar altında görevlerini büyük bir azimle sürdürmeye çalışan meslektaşlarımın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun” dedi. 

Çakır; mesajında şunları kaydetti:

“Basının habercilik yaparken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması önem arz etmektedir. İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp; aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleridir.

Bu anlamlı gün nedeniyle bilinmelidir ki basın, kurum ve kuruluşlarla halk arasında bir köprüdür. Bu bilinçle yönetici ve şahıslar her türlü haber ve eleştiriye açık olmalıdır. Toplumun ve fertlerin özgürlüklerinin kısıtlandığı yerde sesini duyurabilecekleri mekanizmanın basın olduğu unutulmamalıdır. Basının susturulduğu, kalemin satıldığı, düşüncelerin prangalandığı toplumlarda demokrasiden söz etmek mümkün olmadığı gibi toplumun muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilme imkânları yoktur. Bu münasebetle tüm meslektaşlarımın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü kutlarım.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-