eskort samsun

ÜNYENETHABER

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü
03 Mayıs 2016 - 18:28

IMG_4459

Canik Ünye Gazeteciler Derneği (CÜGD) Başkanı Ali Öztürk; 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Zor şartlar altında görevlerini büyük bir azimle sürdürmeye çalışan meslektaşlarımın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun” dedi. 

CÜGD Başkanı Öztürk, mesajında şunları kaydetti:

“Bölgemizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, haber siteleri, radyo, televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilçemize değil, internet aracılığı ile tüm dünyaya ulaşan güçlü basınımız, tüm hemşerilerimizin gurur kaynağıdır.

Siz değerli basın mensupları ise oldukça önemli olan toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken, kamu görevi yapan önemli toplumsal aktörlersiniz. Günümüzde ülkelerin gelişmişliği ve toplumların kalkınması ile basın özgürlüğü arasında paralellik olduğu dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu nedenle kamuoyunda “dördüncü kuvvet” olarak da algılanan basının; habercilik yaparken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması önem arz etmektedir. İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp; aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleridir.

Canik Ünye Gazeteciler Derneği üyesi meslektaşlarımızın görevlerini daha iyi yapabilmeleri, daha iyi koşullarda ve bir arada olması için yönetim kurulu olarak her türlü çabayı göstermekte ve daha iyi koşullara ulaşmasını sağlamak amacındayız.

Bu amaçla tüm meslektaşlarımın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum.

 

 

Ali Öztürk

Canik Ünye Gazeteciler Derneği

Yönetim Kurulu Adına

Başkan

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-