eskort samsun

ÜNYENETHABER

UNUTULAN ZAFERİN,UNUTULAN KAHRAMANLARI

UNUTULAN ZAFERİN,UNUTULAN KAHRAMANLARI
04 Mayıs 2016 - 0:30

13082486_1220588644627652_1785075625216527405_nOsmanlı Ordusu’nun Bağdat’ın 170 kilometre güneyinde, Basra Körfezi’nin 350 kilometre kuzeyindeki Kut’ül-Amare’deki İngiliz Ordusu’nu teslim almasının üzerinden tam 100 yıl geçti

Kimi tarihçiler, İngilizlerin 1781’de Amerika’daki  Yorktown hezimetinden sonra en büyük yenilgiyi 29 Nisan 1916’da Irak’ın Kut’ül-Amare şehrinde aldıklarını savunur. Kuşkusuz İngilizler ve müttefiklerinin Kut’ül-Amare’den önce Çanakkale’de yaşadığı hezimet, stratejik açıdan daha önemliydi. Aralarında generallerin de bulunduğu yüzlerce subayın, binlerce askerin teslim olmasıyla sonuçlanan Kut’ül-Amare savaşı da I. Dünya Savaşı’nda İngiltere açısından çok büyük bir yenilgi, Osmanlı İmparatorluğu ve müttefikleri açısından da parlak bir zafer olarak tarihe yazıldı.

Bu altın harflerle tarihe yazılan zaferin ölümsüz kahramanı Nurettin Paşa Üsküdar/Küplüce’deki mezarında ziyaret eden Ak parti yönetim kurulu üyesi Selami Kurt , Kut-ül Amare zaferinin yıldönümünde Nurettin  Paşayı mezarında ziyaret etti ve dualar okudu.Tarihi değerlerimize ve bize bu toprakları armağan  eden  ecdadımıza göstermemiz gereken saygının önemine değinen Kurt,tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini belirtti.

Selami Kurt ziyaretle ilgili gazetemize yapmış olduğu açıklamada,Bugün zaferi bize armağan eden kahraman paşamız Nurettin Paşa’mızı e gittim. Benden başka kimsenin gelmediğini görmek bir dağ-ı derun oldu bende. Güvenlikçi dostum ve ben birer Fatiha okumak suretiyle serinletmiş olduk paşamızın ruhunu.
Zaten resmi tarihten sürülen Nureddin Paşa’yı Kut-ül Amare zaferi gününde olsun hatırlamamız bir kadirşinaslık olurdu. Umarım bundan sonra hatırlarız ve bu hatalarımızı telafi ederiz.
Mezarı başında garip duygular içinde şunları düşündüm.
Kut-ül Amare zaferini tarihimize altın harflerle yazıp bizlere yaşatasın,
İngiliz’lere tarihleri boyunca unutamayacakları en ağır yenilgiyi tatdırasın,
CHP’yi bağımsız aday olarak Bursa’da tek başına iki kere yenilgiye uğratasın,
Şapka Kanunu görüşmeleri sırasında bu kanunun anayasaya ve insan haklarına aykırı olduğunu savunan tek kişi olarak sivrilesin,
Ama şu Küplüce mezarlığında bir mezar taşını ve bir ziyaretçiyi zor bulasın.
Bu nankörlük senin hatan değil Paşam, bizim hatamız.
İtiraf etmeliyiz ki 15 yıldır büyük yatırımlarla, mega projelerle, ekonomi ile reformlarla uğraşırken kültürümüzü, tarihimizi ve siz gerçek kahramanlarımızı ihmal ettik unuttuk.
Ama bundan böyle unutmayacağız, unutturmayacağız.
Milletimizin ve medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyoruz. Her kim ki zaferleriyle ve yenilgileriyle son 150 yılımızı, hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyete atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır.
Rabbim Peygamberimize komşu eylesin dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-