eskort samsun

ÜNYENETHABER

Dünya İnternet Klâvye Şampiyonasında Başarılı Oldular

Dünya İnternet Klâvye Şampiyonasında Başarılı Oldular
09 Mayıs 2016 - 9:23

RGRGÜnye Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Temiz, F klavye kullanımını yaygınlaştırmak, gençlerde F klavye kullanımını özendirmek amacıyla her yıl okullarda düzenlenmekte olan Dünya İnternet Klavye Şampiyonalarının 14’üncüsüne bu yıl lisenin Büro Yönetimi alanı olarak yedi yarışmacıyla katıldıklarını söyledi.

Okulu bu yarışmada Alan Şefi İbrahim Açıkgöz ve Danışman Öğretmen Mutlu Parlak başkanlığında 11/C sınıfından Enes Can Saraç, Kerem Ustaoğlu, Furkan Akçay, Hasan Şimşek; 12/C sınıfından Zülal Bol, Ülkü Bulat, Elif Cürebal temsil etti.

– On parmak F klavye kullanabilmek ayrıcalıktır –

“On parmak F klavye kullanabilmek bir ayrıcalıktır. Bizim öğrencilerimiz de bu ayrıcalığa sahip öğrenciler arasında yerlerini almıştır. Bu yetenekleri sayesinde, atılacakları iş hayatı boyunca başarılı olacaklar, belki de bu yetenekleri ile ilgili bir iş yapacaklardır” diyen Temiz, yarışmaya ilişkin şu bilgiyi verdi:

“2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren İnternet Türkiye Şampiyonasına ve ardından yapılan Dünya Klavye Şampiyonasına bu güne kadar okulun Büro Yönetimi alanı öğrencileri F klavye Anadil Grubunda katıldı. Türkiye Şampiyonasındaki hız sınırı 180 vuruş, Dünya Şampiyonasında ise dakikadaki hız sınırı 200 vuruş sınırını 17-20 yaş grubundaki öğrenciler geçerek, her iki yarışmadan sertifikalarına aldılar.

Bu tür yarışmaların öğrencilerin kendilerine olan özgüveninin artmasında yardımcı olduğu gözlendi. Öğrencilerimizi öğrenebilecekleri en verimli yöntem olan F Klavye ile çalışmaya teşvik ederek, onların ileride yapabileceklerine bu yarışmalar zemin hazırlamaktadır. Kendilerine, gösterdikleri başarıdan ve okulumuzun adını duyurduklarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Intersteno tarafından düzenlenen Dünya İnternet Klâvye Şampiyonası’na katılan yarışmacılar arasında toplam 766 kişi dakikalık hız sınırı 200 vuruş olan barajı geçmeyi başarmıştır. Bu yarışmacılar arasında okulumuzdan yarışmaya katılan; Zülal Bol 308 vuruş ile 219’ uncu, Enes Saraç 293 vuruş ile 271., Ülkü Bulat 229 vuruş ile 490., Kerem Ustaoğlu 238 vuruş ile 614., Elif Cürebal 214 vuruş ile 638., Hasan Şimşek 229 vuruş ile 640., Furkan Akçay 233 vuruş ile 644. oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz başarılarından dolayı sertifika almaya hak kazandı.”

RGRG

 

kaynak:UNYE KENT

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-