eskort samsun

ÜNYENETHABER

Velilere Çocuklarını İlkokula Hazırlama Semineri Verildi

Velilere Çocuklarını İlkokula Hazırlama Semineri Verildi
12 Mayıs 2016 - 0:14

aaa

Çocuklarının 1. Sınıfa başlamak için henüz gerekli erişkinliğe ulaşmadığını düşünen aileler, çocukları ve onların eğitim hayatları ile ilgili ciddi kaygı yaşıyor. Velilerin endişelerinin bi nebze de olsa giderilmesi adına Ünye Anaokulunda, Uzman Psikolog Danışmanı M. Zeki Saka tarafından “Çocuğum okula hazır  mı?” başlıklı seminer velilerin katılımıyla soru cevap şeklinde gerçekleşti.

aSemineri organize eden Ünye Anaokulu Müdürü Nazlı Yegin açılış konuşmasında velilere akıllarında soruları yöneltmelerini söyledi. Ardından okulda ikinci sunumunu gerçekleştiren Uzman Psikolog Danışmanı M. Zeki Saka “Yılsonuna yaklaştık ve okullar kapanarak tatil başlayacak. Anasınıfından çıkan öğrenciler ise birinci sınıf için yeni döneme hazırlanacak.” Diyerek sözlerine başlarken açıklamalarına şu şekilde devam etti.

Saka; “Çocuğun yaşamının tümünü ve kişiliğinin gelişmesini anlamlı biçimde etkileyecek olan ilköğretim dönemi çok önemlidir Bu anlamda çocuğun 1. Sınıfa hazır olması çok önemli.

Yaşamın ilk beş yılı çocuğun yaşam boyu gelişimini etkileyen çok kritik bir dönemdir. Çocukların erken dönemdeki deneyimleri ve çevreleri gelecekteki gelişimleri ile yaşamda ve okulda başarılı olması açısından ortam hazırlayan bir etmendir.

Okula başlama, zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal açıdan bir “hazırlıklı oluşu“ gerektirir. Çocuğun yaşınınaaaaa gelmesi, harfleri yazabiliyor olması ya da saymayı bilmesi okula hazır olmak için yeterli değildir.

Birçok alanda çocuğun bilgi ve becerilere erişmiş olması gerekir. Kazandığı bu bilgi ve becerileri uygulayabiliyor, yapabiliyor olması gerekir.

5 Yaş(60 aylık) 6 Yaş(72 aylık) Kalemi doğru kullanmaya başlar Özbakım becerileri gelişir Düzenli, temiz olması gerektiğini kavrar ancak sürekli hatırlatılmalıdır 5 yaş çocuğu duygu ve düşüncelerini anne ve babasına tam olarak anlatamaz. Karmaşık şekilleri çizmeye başlar Özbakım becerilerini tamamen kendi yapar Düzenli, temiz olma alışkanlığı kazanabilir 6 yaş çocuğu birçok duygu ve düşüncesini paylaşabilir, yer ve olayları anlatabilir” şeklinde bilgilendirici açıklamalarda bulunarak veliler sorularına cevap verdi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-