eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜRETİCİNİN GÖZÜ AYDIN TARIM KREDİ DEVREDE

ÜRETİCİNİN GÖZÜ AYDIN TARIM KREDİ DEVREDE
12 Mayıs 2016 - 0:15

OK

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama, fındık alımı hakkında konuştu. Karayama fındık alımı hakkında üreticiye müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu. Altaş Tv Genel Müdürü Doğan Deniz ve Haber Müdürü Gökhan Gül, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama’yı ziyaret ettiler. Ziyarette konu fındık oldu. Karayama, fındık alımını hakkında akıllardaki soru işaretlerini cevapladı.

HAZIRLIKLARDA SONA GELİNDİ

Tarım Kredi Kooperatifi yönetiminin fındık alımı hakkında kendilerine yetki verdiğini hatırlatan Ayhan Karayama, “Piyasadaki analizlerimize göre Yönetim Kurulumuzdan yetki aldık. Ortaklarımızın mağduriyeti söz konusu olursa, fındık alımı ile ilgili bize yetki verildi. Yetki verilmeden öncede Karadenizde çalışmalarımız olmuştu, yetkinin verilmesiyle de çalışmalara devam ettik” dedi.

ALIM İÇİN TMO İLE İŞBİRLİĞİ YAPILDI

Hem kiralama hem TMO ile exper ve personel anlamında işbirliği çalışması yaptık. Biz müdahale görevi yapmıyoruz. Ortaklarımızla ilgili mağduriyetin giderilmesi anlamında bu yetkiyi aldık. Fındık piyasalarını yakından izliyoruz. Bir yandan hazırlık yapıp, bir yandan ortaklarımızın beklentilerini dinliyoruz. Biz Tarım Kredi olarak bütün hazırlıklarımızı bitirmek üzereyiz. TMO’nun 2009 yılında sahada görev yapan eksperleri var. Onlar bizim personellerimize eğitim verecekler. Alım durumunda süreci TMO ile birlikte yürüteceğiz. Bölgede yapılmış depolar var. O depoların da sistem içerisinde kullanılması için hazırlıklarımızı yaptık.

ÜRETİCİLER SAHİPSİZ DEĞİL

Ortaklarımız ve genel olarak tarım sektörünün paydaşları sahipsiz değiller. Bizim gibi kuruluşlar bu tarz durumlarda üzerine sorumluluk alması gereken kurumlar. Hem Bakanlığımız hem biz gerekli sorumluluğu üstleniyoruz. Üreticilerin sıkıntıya düşmelerinin önüne geçmek için yeni bir şirket kuruyoruz. Bu şirket üreticilerimizin fiyatların düştüğü dönemde kendilerini sahipsiz hissetmemesi için ürünlerini alacak ve o ürünleri işleyerek piyasaya sokacak. Bir çok üründe bu hizmet verilecek. Hem tüketici hem üretici açısından bir destek görevi görecek. Bu serbest piyasaya müdahale anlamına gelmiyor, serbest piyasa kendi dengeleri içerisinde çalışmaya devam edecek

ALIM NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Karayama, olası alım durumunda fiyatla ilgili bilgi vermezken, “Bu piyasada yer almayı hedeflemiş bir kurum olarak bekleme pozisyonundayız. Bu süre ne kadar sürer bunu piyasa koşulları belirleyecek” şeklinde konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-